Mi az a reiki és mire jó valójában?

A cikket eddig megtekintette 1 173 olvasó - 2015-02-10

Gyógyító módszer, életvezetés, önmagunk megismerése, saját utunk megtalálása- csak néhány azok közül, amelyek a reiki szó hallatán eszünkbe jutnak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a test és a lélek komplex egészként működnek, tehát  mindkettő harmóniájára szükség van az energikus, minden szempontból minőségi mindennapok megéléséhez. A reiki szó jelentése: láthatatlan, misztikus, nagy erejű energia. ( Forrás: Jikidenreiki.hu – a reiki jelentése )

Maga a reiki energia mindannyiunk körül jelen van, de azok, akik gyakorolják is a reikit, jóval tudatosabb kapcsolatban vannak azzal. Mint módszert, az elme és a test fejlesztésére használhatjuk, s ezáltal megtalálhatjuk azt az utat, melyet érdemes követnünk a jövőben. Természetesen nem mehetünk el amellett sem, hogy a reiki az önismeret terén is sokat ad, így előnyeit mindennapoos helyzetekben is tapasztalhatjuk.

Segítségével beindíthatóak a szervezet öngyógyító folyamatai, amire valljuk be, nagy szükség van mai, gyógyszerek  uralta világunkban. A harmónia megtalálásával helyreáll az egyensúlyi állapot, erősödik az immunerendszer, csökken a fájdalom és feloldódik a bennünk levő stressz. 

Sok esetben a test betegségei maguktól a gyógyulás útjára lépnek akkor, ha a pszichés gátakat és problémákat sikerül ledönteni, feldolgozni. A tudatosság növelésével olyan spirituális fejlődésen lehet keresztülmenni, amely elősegíti az egyensúly megteremtését, az élet mélységeinek megértését, valamint az egyéni helyzetek pozitív megélését. Megelőzés gyanánt is javasolják a szakemberek.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig