Kezdődhet a kaland az USA ESTA engedély megszerzésével

A cikket eddig megtekintette 347 olvasó - 2018-02-14

Az Amerikai Egyesült Államokat rengeteg európai szeretné meglátogatni, ami nem is meglepő, hiszen ez az ország számtalan látnivalót és érdekességet kínál az ideutazóknak. Azonban ahhoz, hogy valaki legálisan, gondok nélkül el tudjon jutni ide, szükség lesz az USA ESTA engedély megszerzésére. De miért is szeretnének egyre többen eljutni hazánkból is a leghíresebb amerikai városokba? Nos, egy bostoni kiruccanás alkalmával az ember egy teljesen más, újabb kultúrát ismerhet meg.

Ez nem csak az épületek, sokszínűség és teljesen eltérő nyelvek miatt mutatkozik meg, hanem az emberek viselkedésén, hozzáállásán. Nincs ez másképp a new yorki kirándulás esetén sem, ahol az Empire State Building, a Szabadság szobor, a különféle múzeumok és sportlétesítmények mind-mind megérdemelnek egy látogatást. Nem maradhat ki Texas állam megannyi városa sem, ahol az amerikaiak nem hiába mondják, hogy minden kétszer akkora, mint máshol. Itt a nyitott területre történő barangolás olyan, mintha egy másik világon lenne az ember.

Az USA ESTA engedély segítségével természetesen San Francisco kanyargós utcáit is meg lehet nézni. Az USA ESTA engedély megkapása után kezdődik csak az igazi kaland, és habár az iratnak a tulajdonosa egy messzi országból utazik, mint például Magyarország, biztos lehet abban, hogy nem fogja megbánni, hogy ezt az utat választotta.

Ennek köszönhetően felfedezhetőek az észak-amerikai kontinens természetes tájai, a világszinten is ismert nemzeti parkok. Aki már rég igényelte az okiratot és meg is kapta az USA ESTA engedély dokumentumot, akkor nem választja el az embert az Amerikai Egyesült Államoktól, csak egy nagyjából 14 órás út. Sokan természetesen akkor akarnak eljutni ide, amikor az időjárási viszonyok a legjobbak. Ez pedig egy igen relatív dolog, hiszen minden az adott területtől függ. Ez azért is érdemel említést, mert ugye az USA egy óriási ország. Nem szabad elfelejteni, hogy gyakran fontosabb az, hogy mikor tud elutazni valaki, mint az, hogy pontosan hova.

Sokan tudják már, hogy New York a hűvös őszi időben elragadó élményt nyújt, azonban nyáron az itt tartózkodás felér egy szaunával. A tapasztaltabbak azonban úgy vélik, és ezt meg is osztják az érdeklődőkkel, hogy a szeptember-november közötti időszak az USA nagy részén egy ideális utazási időszaknak mondható. Említést érdemel az is, hogy az USA ESTA engedély segítségével például sok magyar a nyugati államokat látogatja meg. Ezek az államok nagyon komolyan veszik a főszezont és igenis készülnek rá, ezért itt gyakoriak az utazási kedvezmények, a kedvező hotel és étterem árak. Az USA ESTA engedély megszerzését követően mindenbe bele lehet kóstolni.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig