Még több kiadó irodát tervez Budapestre az Atenor

A cikket eddig megtekintette 36 olvasó - 2020-04-28

Az Atenor igazi úttörőként működik az ingatlanpiacon, ahol az innovatív megoldások a fenntarthatósággal is összefonódnak. Számos európai projektjei között budapesti kiadó irodák is szerepelnek: a már megvalósult Váci Greens irodapark után most az Aréna Business Campus következik. 2020 második negyedévére már átadásra kerül a campus első irodaépülete, de még ezzel sem zárul le a belga fejlesztő második hazai megaprojektje: a következő években még több lehetőség lesz minőségi budapesti irodabérlésre.

Az Aréna Business Campus hamarosan átadásra kerülő „A” épülete 20 000 m2-nyi kiadó irodával várja majd a bérlőket. Már az átadás előtt is elkezdtek érdeklődni a fejlesztő csúcsminőségű bérlehető irodái iránt: Borbély Zoltán, az Atenor Magyarország ügyvezető igazgatója már bejelentette, hogy négy jelentős bérlővel megállapodtak.

A 8 emeletnyi kiadó iroda mellett egy kétemeletes őrzött mélygarázs is várja majd az autóval érkezőket, azonban nem csak ők élvezhetik majd a campus modern felszereltségét, ugyanis zuhanyzókkal és öltözőkkel ellátott bicikli tárolók is várják majd azokat, akik inkább kerékpárral szeretnek közlekedni Budapesten.

A környezetbarát és kellemes munkakörnyezet kialakítása nem csak az elért díjakban (A+ kategóriás kiadó irodák, BREEAM Excellent és Access4You minősítés) mutatkozik meg. Amellett, hogy az Atenor csak olyan építészeti technikákat és anyagokat alkalmaz, amelyek a legmagasabb fenntarthatósági előírásoknak felelnek meg, az irodapark kialakítása is csak hozzáad Budapest szépségéhez. Az irodaépületek között egy óriási, teraszokkal is ellátott belső kert fogadja majd az ott dolgozókat, hogy napközben feltöltődhessenek egy picit a friss levegőn. Mivel még kávézó is lesz a budapesti irodaházban, így egyáltalán nem kell majd messze menni egy ízletes kávéért.

Az Aréna Business Campus kiváló elhelyezkedése már csak a tömegközlekedési lehetőségek széles választékából is meglátszik: a Hungária körúton lévő campustól csupán pár percre található az 1-es villamos és a 2-es metró megállója, de még a Volánbusz járatai is 5 percre vannak csupán. Ráadásul a Liszt Ferenc repülőtér is egész jól megközelíthető az ott dolgozók számára, mivel akár 20 perc alatt is ki lehet jutni oda.

Mivel a campus bérelhető irodái gyakorlatilag Budapest szívében találhatóak, így munkába menet vagy munkából jövet könnyen meg lehet oldani a mindennapokhoz tartozó intéznivalókat: bevásárlások, sport lehetőségek, bankfiókkal kapcsolatos intézkedések, vagy akár egy kemény munkanap utáni vacsora egy jó étteremben. Ugyanakkor az Aréna Business Campus saját egészségügyi központjával is fog rendelkezni, így az irodaházak bérlői helyben is élvezhetik a szolgáltatásnak az előnyeit.

Már a jövő évben is új kiadó irodák lesznek Budapesten

Az Atenor hamarosan átadásra kerülő első irodaépülete csupán egy részét képzi a teljes projektnek, ami befejezéskor összesen 72 000 m2-nyi kiadó irodával várja majd a bérlőket. Az „A” irodaépületen kívül tehát még 3 ugyanolyan csúcsminőségű zöld irodaházra lehet számítani Budapest VIII. kerületében.

A „B” épület várhatóan 2021 második negyedévében, a „C” épület 2022-ben, és végül a „D” épület 2023-ban kerül majd átadásra. Mindegyik irodaház A+ kategóriába sorolható, ami az irodapiacon a lehető legmagasabb kitüntetést hivatott jelezni. A kategorizálás különböző minőségi és műszaki szempontokat vesz figyelembe, mint például az irodaépületek homlokzata, az álpadló és álmennyezet mibenléte, a belső tér rugalmas kialakíthatóságának mértéke, az épületen belül elérhető szolgáltatások választéka és színvonala, továbbá a modern légkezelési, fűtési, és hűtési technikák.

Ráadásul az Atenor új projektje a környezetvédelem rovására sem megy, mivel ezen a téren is a lehető legmagasabb elismerést érték el az Aréna Business Campus kiadó irodái: a BREEAM Excellent (azaz kiváló) minősítést csak az olyan ingatlanok kaphatják meg, amelyek meg tudnak felelni a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig