Milyen a jó nyári gumi? Itt vannak a szempontok!

A cikket eddig megtekintette 2 569 olvasó - 2015-06-22

Autó tulajdonosként bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a kiváló minőségű abroncs. Sokan ott rontják el, hogy nem ismerik azokat a szempontokat, melyeket mindenképpen szem előtt kell tartani autógumi vásárláskor. Míg télen a magasabb szilika tartalom és a mélyebb barázdák jelentik a biztonságot, addig nyáron egészen másfajta követelményeknek kell megfelelniük a járműre kerülő gumiknak.

Ezen blog szerint nem csak a gyártó által ajánlott méretre célszerű figyelni, hanem a mintázatra is. Alapvetően három mintázatot különíthetünk el egymástól a meleg aszfalton használatos gumik között, ezek a forgásirányos, a kötetlen forgásirányos, valamint az asszimetrikus. Persze ezen felül az sem mindegy, milyen anyagból készül a választani kívánt típus.

Az Abroncsdepo Kft. szakemberei azt javasolják, hogy a legolcsóbb árkategóriás termékeket jobb elkerülni, hiszen ezek szinte biztosan nem felelnek meg a biztonságos közlekedés által megkövetelteknek. További hátrányuk, hogy gyorsan kopnak, és így nem bizonyulnak túl költséghatékony megoldásnak sem. Természetesen nem mehetünk el a profilmélység mellett sem, így ha a nyári gumijának kopottsága eléri a három millimétert, célszerű azonnal cserélni. 

A biztonságos közlekedés sokszor nem csak a vezető tudáson és tapasztalaton múlik, hanem a gépjármű általános állapotán is. Ne feledje, a rendszeres karbantartás és az olajcserék mellett kiemelt jelentőséggel bírnak a használatos gumik, melyek közül mindig az évszaknak megfelelőek mellett érdemes letenni a voksot! 

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig