Nagy belmagasságú lakás berendezése

A cikket eddig megtekintette 894 olvasó - 2017-03-27

Lakberendezési problémákkal küzd otthona kapcsán? Szeretné maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló teret, de nem tudja, milyen megoldások felelnének meg leginkább az ingatlan kialakításának? Az igényes otthon nem csak a bútorok, a világítástechnika vagy a lakástextíliák megválasztásán múlik, hanem a belsőépítészet kínálta lehetőségeken is. Sokaknak okoz gondot a nagy belmagasságú lakás berendezése, mely kapcsán különös figyelmet érdemel a bútorok kiválasztása és a nagy tér kihasználása. Főként régi, polgári ingatlanok esetében szokott előfordulni ez a helyzet, mely fűtés kapcsán is kihívás elé állítja az ingatlan lakóit.

Álmennyezet a fűtési költségek csökkentésére

A nagy belmagasság esetében sajnos számolni kell azzal, hogy a helyiségek felfűtése igencsak sokba kerülhet. De vajon törvényszerű, hogy ennek így kell lennie? Az álmennyezet remek választás, hiszen segítségével csökkenthető a belmagasság és így kevesebb fűtés is elegendőnek bizonyul. Sokféle izgalmas megoldás közül válogathatunk, de akkor is dönthetünk praktikus kialakítás mellett, ha nem mondanánk le a magas helyiségek előnyeiről. Mire gondolunk pontosan?

Galériával növelhető az alapterület

A nagy belmagasságú lakás berendezése kapcsán szinte kivétel nélkül fel szokott merülni a galéria kialakítása. Ez a megfelelő anyagokat választva azonnal otthonossá és különlegessé varázsolja a helyiséget. Nem véletlen népszerű korosztálytól függetlenül. A helyiség magassága határozza meg, hogy mindkét szinten megvalósítható-e élettér, vagy általában a lenti tárolásra kerül majd felhasználásra.

Exkluzív megoldások, izgalmas lehetőségek

A nagy térnek megvannak azok az előnyei, hogy zsúfoltságtól biztosan nem kell tartani. Egy méretes, lelógó csillárral extravagánssá tehető a nappali, de a falakra helyezett nagyméretű képek is jó választásnak bizonyulnak a nagy belmagasságú lakás berendezése során. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a robosztus bútorok helyett inkább a karcsú vonalakat érdemes előnyben részesíteni. A loft-okból jól ismert rusztikus bútorok azonban megállják a helyüket a polgári ingatlanokban is.

Lakásvásárlás előtt állva érdemes elgondolkodni azon, hogy a nagy belmagasság tulajdonképpen nem is feltétlenül hátrány. Amennyiben régi építésű ingatlanról van szó, akkor viszont mindenképpen gondoljunk a nyílászárók és a burkolatok felújítására, hiszen ezek sok esetben már eléggé viseltesek szoktak lenni.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig