2016 legnépszerűbb szúnyogháló típusai

A cikket eddig megtekintette 730 olvasó - 2016-11-04

A szúnyogháló egy közkedvelt és hagyományos módja annak, hogy megvédjük otthonunkat a kellemetlen rovaroktól és az egyéb élősködőktől. Habár sokan azt hiszik, hogy a szúnyoghálók évek, sőt évtizedek óta teljesen változatlanok, azonban minden évben megvan a kérdéses termék aktuális trendje és újdonsága, amit Sárközi János, a Csancsa Árnyékolástechnika ügyvezetője foglalt össze számunkra, középpontban a 2016-os év vásárlói szokásaival, amiből kideríthetjük, hogy mely típusok voltak a legnépszerűbbek az idén.

Közkedvelt a kényelem és a praktikusság

A szúnyoghálók 2016-os divatja kapcsán kijelenthető, hogy csak úgy, mint az élet más területein, úgy itt is a kényelem és a praktikusság határozta meg az év trendjeit, ezáltal a legkedveltebb típusok a pliszé kialakítású rovarhálók voltak. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy ezek a termékek nemcsak kimagasló tartóssággal rendelkeznek, hanem akár még a nagyobb nyílászárók is könnyedén lefedhetők a segítségükkel. A pliszé szúnyoghálókat ugyanis a legtöbb esetben erkély- és bejárati ajtókon alkalmazzák, hiszen a harmonikaszerű záródása könnyű működtetést tesz lehetővé, és mivel küszöb sem tartozik hozzá, ezért akadálymentes átjárhatóságot biztosít mindenki számára. A rugós szerkezet és a tartós alumíniumváz miatt a pliszé szúnyoghálókra mindemellett hosszabb távú befektetésként tekinthetünk, de népszerűségét tovább növeli festhető és fóliázható mivolta, aminek köszönhetően szinte bármilyen nyílászáróhoz tökéletesen hozzáilleszthető.

Nemcsak az újdonságot és kényelmet garantáló pliszé szúnyoghálók voltak azonban nagyon közkedveltek 2016-ban, hanem a praktikusságot képviselő rolós kialakítású rovarhálók is, amelyek szinte bármilyen ablakon alkalmazhatók, és mobilizálhatóságuk miatt kizárólag előnyüket élvezhetjük majd. A rolós, vagy más néven mobil szúnyoghálók ugyanis egyszerűen nyithatók és zárhatók, így képesek megvédeni otthonunkat a rovaroktól, ha a nyári időszakban folyamatosan szellőztetnénk, de egyszerűen elhúzhatók, ha szeretnénk letakarítani a párkányt, vagy megöntözni például a virágokat. Ez a sokrétű felhasználhatóság áll a mobil szúnyoghálók népszerűsége mögött, amelyek további jelentős előnye még, hogy akár új-, vagy meglévő redőnyök tokjába is beszerelhetők, ezáltal nincs szükség felesleges fúrásra vagy faragásra ahhoz, hogy szúnyoghálónk legyen. Éppen ezért redőnycsere során szinte mindenki kéri a rolós szúnyoghálót is, ami alaposan megnöveli a típus népszerűségi indexét, amely éppen emiatt nagyjából ugyanolyan trendi volt 2016-ban is, mint a pliszé változatok.

Még mindig sokan döntenek a fix szúnyoghálók mellett

Habár a fentiek alapján határozottan kijelenthető, hogy ha a 2016-os szúnyogháló trendet egyetlen szóval kellene jellemeznünk, akkor az a „mobilizálhatóság” lenne, azonban ennek ellenére is sokan választották még az évben a fix rovarhálókat. Ezek a típusok rendszerint csak szellőztetéshez használt ablakok esetében népszerűek, nagy előnyük pedig az alacsony ár, a magasabb tartósság, valamint a résmentes záródás, amivel valóban száz százalékos védelmet képes garantálni a legkisebb rovarokkal szemben is. Két típusát – avagy az ablakkeretre, valamint az ablak falcába szerelhető változatot – nagyjából ugyanolyan arányban választották az emberek 2016-ban is, noha a döntést jelentős mértékben befolyásolta még az, hogy az efféle rovarhálók felszereléséhez nincs szükség szakemberre, így bárki saját maga is felteheti őket, ha szeretné.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig