2018-ban rekord bevételre számítanak a vendéglátók a bulinegyedben

A cikket eddig megtekintette 435 olvasó - 2018-04-06

A főváros bulinegyede hatalmas népszerűségnek örvend a hazai és a külföldi szórakozni vágyók körében. A sokszor különleges hangulatú romkocsmák mellett a koktélbárok, vagy például a borkóstolást és remek falatokat kínáló szórakozóhelyek is keresettek, de persze megtalálják számításukat a táncolni vágyók szintén. A szórakozóhelyek tulajdonosai korábban sem panaszkodhattak, de várhatóak a 2018-as évben még magasabb bevételre tehetnek majd szert. A Pub Crawl Budapest szakemberei is alátámasztják, hogy mind nagyobb kereslet mutatkozik a fővárosi éjszakai életet választók körében a bulinegyed iránt.

 

Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy előre lefoglaljuk helyeinket az úgynevezett kocsmatúrák szervezésével foglalkozó cégeknél. Rendszerint 20-30 vagy akár ennek kétszeresét számláló csapat is összegyűlik, melyben külföldi turisták is szép számmal megtalálhatóak. Mindegy, hogy ismerkedni szeretnél, ellazulni néhány jó sör társaságában, vagy felfedezni a legmenőbb szórakozóhelyeket, a bulinegyedben minden bizonnyal megtalálod majd számításod. Arra azért mindenképpen figyelj, hogy ha több szórakozóhelyet is végigjárnál, akkor legyél óvatos alkoholfogyasztással, nehogy még azelőtt kidőlj, hogy a buli a tetőfokára hágna.

 

S hogy mit érdemes fogyasztani a pesti éjszakában? A romkocskmákban a sörkülönlegességek éppen olyan népszerűek, mint a melléjük, vagy tisztán fogyasztott tömény szeszes italok. A koktélok szerelmesei színvonalas koktélbárokban hódolhatnak szenvedélyüknek, de a borkóstolás iránt érdeklődők is rálelhetnek a számukra ideális vendéglátóhelyre. Érdemes a legjobb éttermeket és kézműves hamburgereket áruló helyeket is ismerni, ugyanis egy szaftos pizza, vagy egy óriási hamburger bizony jól jönnek az italozás közepette.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyértelműen elmondható, hogy nem lesz okuk panaszra a bulinegyedben üzemelő vendéglátósoknak, ugyanis szórakozni vágyó a tavaszi estéken éppen úgy akad bőven, mint a fülledt nyári éjszakákon. Az árak változóak, de még a leginkább baráti áron dolgozó romkocsmákban is mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha nagyobb fogyasztást tervezünk. Ennek ellenére tény, hogy a bulinegyed töretlen népszerűségnek örvend, már csak azért is, mert területén egymást érik a különféle hangulatú, stílusú, árkategóriát képviselő szórakozóhelyek, és ha beülnénk enni egy jót, akkor is rendkívül széles választékkal találkozhatunk.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig