5 lakberendezési tipp új lakásba költözőknek

A cikket eddig megtekintette 31 olvasó - 2023-03-13

A költözés mindig valami újnak a kezdete, és ezt akkor is érdemes pozitívumként felfogni, ha egyelőre még nem az álomotthonról van szó. A költözés nehézségeivel mindenki tisztában van, de a megfelelő előkészítéssel és tudatossággal áthidalhatók az ebből eredő gondok. Az új élettér berendezése sokaknak egyfajta izgalmas elfoglaltság. A rendelkezésre álló anyagiak és a jóízlés függvényében stílusos enteriőrök alakíthatók ki, amelyekben biztosan jól érzed majd magad. Nézzük, mire érdemes odafigyelned!

  • Szelektálj, mielőtt költözöl!

Alapvető teendő, gyakran mégis elmarad. A szelektálás fontosságát egyébként sem lehet elégszer hangsúlyozni. A múlthoz való ragaszkodás és a megújulás szimbolikájaként is felfoghatjuk a témát. Szabadulj meg a nem használt, már nem működő, esetleg évek óta örömet nem okozó tárgyaktól, ruháktól. Nemcsak kevesebb holmival kell így számolnod, hanem a szekrények is átláthatóbbá válnak.

  • Bútorok, ahogy mindig is szeretted volna

A költözés jó apropó ahhoz, hogy végre lecseréld a kiszolgált bútorokat. Ha nem is mindenről, de a funkciójukat vesztett, erősen kopott, rongálódott tárgyakról megéri lemondani. Az öntapadós bútortapéták is egyfajta opciót kínálnak a felújításhoz és a költségtakarékos megoldásokhoz.

  • Ne maradjanak el a növények!

Az otthonteremtés nagymértékben függ attól, hogy milyen kiegészítők, dekorációk kapnak helyet az enteriőrben. A stílus és a funkció sajátos kettőse ez, amihez a jóízlés nélkülözhetetlen. Ha a természetest varázsolnád a 4 fal közé, akkor ezt színekkel és cserepes növényekkel egyaránt megteheted. A személyes tárgyaidtól függően pár virágtartó állvány, kispolc, vagy esetleg egy kávézó asztal is elférhet.

  • Kényelem és design

Az a bizonyos otthonos érzés a lakástextíliákon, a fali képeken éppen úgy múlhat, mint a terek optimális kihasználásán és a fényviszonyok megteremtésén. Ne feledkezz meg az alkalmazott világítástechnikáról sem, ez a hangulatteremtésben kiemelt jelentőséggel bír.

  • Lakberendezés inspirációk

Nem kitétel, de az sem árt, ha az apróságokat (fogasok, akasztók, stb.) is valamennyire az általad preferált dizájnhoz igazítod. A szakemberek azt javasolják, hogy egy helyiségen belül egyszerre maximum 3 szín domináljon. Bár a keleti, az eklektikus és a bohém lakberendezési stílus akár többet is elvisel, de óvakodj a túlzsúfoltságtól mind a színek, mind a tárgyak tekintetében.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig