6 tipp a kártyanyomtatók karbantartásáról

A cikket eddig megtekintette 529 olvasó - 2017-08-27

Ha még csak most tervezzük egy kártyanyomtató beszerzését vagy ha már évek óta használjuk a cégünknél, mindenképpen érdemes átgondolnunk, hogy megfelelően kezeljük-e. A nem jól karbantartott készülékek élettartama jelentősen csökkenthet. Írtunk egy listát, amiben összefoglaltuk a legfontosabb dolgokat, amire oda kell figyelnünk.

  1. Válasszuk meg jól a nyomtató helyét

A legtöbb elektromos készülék tiszta és száraz környezetben marad ép a lehető legtovább. Nem kivétel ez alól a kártyanyomtató sem. Próbáljuk meg olyan helyen tartani, ahol nincs sem túl nagy páratartalom sem pedig túl nagy por. Amennyiben ez nem lehetséges le is takarhatjuk, hogy minél kevesebb por jusson a gépbe. Kerüljük el a fűtőtestek vagy légkondicionálók közvetlen közelét is és ha lehetséges ne tegyük ki folyamatos napfénynek sem.

  1. Tartsuk tisztán a nyomtatót

Nem csupán kívülről, de belülről is fontos, hogy portalanítsuk a készüléket. A megülő porszemcsék akár a nyomtatótűket is tönkretehetik. Ütemezzünk be néhány havonta egy tisztítást az összes cégnél használt műszaki cikkre. Negyedévente egy-két óra munkával akár évekkel is kitolhatjuk a készülékeink élettartamát. Figyeljünk arra, hogy takarításnál mindenképpen kövessük a gyártó utasításait, nehogy kárt okozzunk a gépben.

  1. Használjuk a gyártó által biztosított festék szalagokat

Ez a sima nyomtatóinkra is vonatkozik. Többet takaríthatunk meg egy hosszú életű nyomtatóval, mint néhány olcsóbban vett tonerrel. Mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy megbízható forrásból szerezzük az utántöltő festékeket.

  1. Használjunk jó minőségű kártyákat

Ha jó minőségű kártyákat használunk, akkor sokkal kisebb lesz az esélye egy-egy hibás nyomtatásnak, így sokkal ritkábban szükséges újranyomtatni valamit. Ezzel hosszútávon a pénztárcánkat is és a nyomtatónkat is kímélhetjük.

  1. Vegyük számításba a bővített garanciát

Amikor kártyanyomtatót vásárolunk, akkor mindenképpen kérdezzünk utána a bővített garanciának is. Sok esetben megérik, hiszen amellett hogy hosszabb ideig lesz garanciális a készülékünk, akár töréskár vagy más baleset esetén is biztosítva vagyunk.

  1. Használjuk rendeltetésszerűen a készüléket

Váljon szokásunkká, hogy legalább nagy vonalakban betartjuk a gyártó előírásait a kártyanyomtatóinkkal kapcsolatban. Az ott megadott számok és figyelmeztetések hosszú tesztelések eredményei. Lehet, hogy egyszer-kétszer túlerőltethetjük a készülékünket, ám hosszútávú nem rendeltetésszerű használat mellett sokkal hamarabb tönkre mennek ezek a nyomtatók.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy az új kollégák is megtanulják megfelelően használni ezeket a gépeket, hiszen ehhez csupán egy külön 10 perces oktatásra is lesz szükségünk.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig