A 2016-os év legjobban várt Xbox One-exkluzív címei

A cikket eddig megtekintette 694 olvasó - 2016-03-12

Noha már a megjelenésekor sem szenvedett hiányt a nagyszerű exkluzív címekből az Xbox One, a Microsoft azonban a 2016-os esztendőben is szeretné tovább folytatni a megkezdett utat, ennek megfelelően az előttünk álló hónapokban szinte egymás után jelennek majd meg a jobbnál-jobb alkotások, amelyek vagy csak erre a platformra, vagy legfeljebb még Windows 10-re lesznek elérhetőek. Hogy milyen elragadó felhozatal is vár idén az Xbox One-tulajdonosaira, azt az alábbi cikkből most te is kiderítheted. Forrás: Konzolvilág Xbox One, Xbox.com

1. Gears of War 4

Szinte biztos, hogy egyetlen rajongó sem vitatkozik azzal a ténnyel, miszerint az idei Xbox One-exkluzívok közül a Gears of War 4 messze az egyik, ha nem a legjobban várt alkotás, amelyet az egykori Microsoft Vancouver munkatársai készítenek – The Coalition név alatt –, de ugyanazt a minőséget várhatjuk majd tőle, mint a legendás elődöktől. Ennek megfelelően egy különlegesen sötét sci-fi világ, rettenthetetlen főhősök, páratlanul intenzív külsőnézetes akciók, kidolgozott fedezékrendszer, brutális fegyverek, félelmetes ellenfelek és felejthetetlen élmények várnak ránk – méghozzá újgenerációs grafika társaságában.

2. Quantum Break

A Quantum Break az Alan Wake fejlesztőinek legújabb játékaként szintén az Xbox One egyik legjobban várt címének tekinthető az idén, hiszen a tavasszal megjelenő alkotásban egy elragadó és egyben egyedi koncepciónak lehetünk részesei. A Quantum Break keretein belül ugyanis minden a sajátosan sötét hangulatról, az izgalmas külsőnézetes akciókról, valamint az időmanipulációról szól majd, aminek köszönhetően visszatekerhetjük, de akár előre is pörgethetjük az idő kerekét, amit kihasználhatunk az összecsapások során, de a különféle fejtörők megoldásakor is, hiszen az idő meggörbítésével páratlan taktikai lehetőségek nyílnak majd meg előttünk.

3. ReCore

A ReCore egy újabb különlegességnek tekinthető az idei Xbox One-felhozatalban, ami nem véletlen, hiszen a fejlesztőcsapat mögött Keiji Inafune és a Metroid Prime alkotói állnak, akik egy elragadó akció-kalanddal készülnek a rajongók számára. A játék egy poszt-apokaliptikus világot fest majd le előttünk, középpontban az utolsó emberekkel, akik egymás társasága helyett inkább robotokban keresik a barátságot, miközben megannyi titok, viszály és konfliktus merül fel ebből, és az apokaliptikus helyzetből kifolyólag.

4. Killer Instinct: Season 3

A féktelen bunyók kedvelői sem maradnak elfoglaltság nélkül idén Xbox One-on, lévén érkezik a Killer Instinct-sorozat harmadik szezonja, amely a két elődhöz hasonló útvonalon halad tovább, ennek megfelelően óriási bunyók várnak ránk a korábbi részek legnagyobb harcosaival a középpontban. Itt lesz például Rash az első részből, valamint Kim Wu, Gargos és a barbár Tusk a legendás második felvonásból, sőt mi több, a Halo-széria Arbiter-je is csatlakozik a felhozatalhoz, a totális árkád bunyók tehát ezúttal is garantáltak lesznek.

5. The Solus Project

A The Solus Project egy újabb unikum az Xbox One idei felhozatalában, a legendás The Ball szellemi örököseként érkező alkotásban ugyanis egy űrhajós bőrébe bújva egy ismeretlen és felfedezetlen bolygón, a Gliese-6143-C-n zuhanunk le, minekután egyetlen célunk a túlélés lesz. Amennyiben azonban túl akarjuk élni a nagy kalandot, fel kell térképeznünk a rejtélyes planétát, ahol sokkal több titok vár ránk, mint azt először gondoltuk volna.

6. Crackdown 3

Az idei esztendőben végre folytatással gyarapodhat Xbox One-on az eredetileg még az előző generációból átörökített Crackdown-sorozat is, amelyben az igazság egyik ügynökeként azt a feladatot kapjuk, hogy megállítsuk a bűnözést és a pusztítást egy ismeretlen és különleges futurisztikus világban. Fedezd fel te is a Crackdown 3 keretein belül a jövő városait, számolj fel veszélyes bűnbandákat, versenyezz transzformálható járművekkel, légy részese intenzív akcióknak, és éld át ezt a különleges élményt akár más játékosok társaságában is.

7. Fable Legends

Egy klasszikus szerepjátékos kaland helyett egy különleges többjátékos élményként folytatódik tovább a legendás Fable-sorozat. A Fable Legends keretein belül a jól ismert mesevilágban 4v1-es többjátékos ütközetek részeseivé válhatunk, amelyek során mi lehetünk a gonosz ellen küzdő négy hős egyike – eltérő kasztokkal és képességekkel a középpontban –, de alakíthatjuk magát a főellenfelet is, hogy megakadályozzuk a jó oldalán harcolókat céljaik elérésében.

8. Scalebound

A Bayonetta-sorozattal elhíresült Platinum Games legújabb akciójátékában Draconis különleges és egyben gyönyörű fantáziavilágában kalandozhatunk majd, ahol Drew, egy első ránézésre átlagos fiú történetét ismerhetjük meg, aki csakhamar rájön arra, hogy a sors nagy dolgokra teremtette őt. Kalandjai során ugyanis találkozik Thubannal, az utolsó élő sárkánnyal, és miután életük összefonódik, ráébrednek arra, hogy csak együttes erővel vehetik fel a harcot a világukat fenyegető gonosz ellen, méghozzá vadabbnál-vadabb külsőnézetes akciók során.

9. Sea of Thieves

A Sea of Thieves hosszú idő után a Rare első olyan alkotása, amellyel nem a kisebb korosztályt, illetve az alkalmi játékosokat szeretnék megcélozni, hanem a keményvonalas rajongókat. A játékban a kalózok életébe nyerhetünk betekintést, méghozzá egy különleges akció-kaland keretein belül, amelyben felfedezhetjük a Karib-tengert, a környező szigeteket, városokat és dzsungeleket, de lepaktálhatunk vagy össze is csaphatunk majd más, ellenséges kalózokkal céljaink elérésének érdekében – mindezt ráadásul belső nézetből.

10. Cuphead

A Cuphead is egy igazi különlegességnek tekinthető az Xbox One idei felhozatalából, a klasszikus run and gun platformerek világát idéző alkotást ugyanis egy kanadai testvérpáros készíti annak érdekében, hogy modern köntösben idézzék fel előttünk a nyolcvanas-kilencvenes évek játékvilágát. Mindehhez elragadó kalandokat, óriási ütközeteket, hatalmas boss harcokat és egy olyan grafikai körítést garantálnak, amely egyenesen az 1930-as évek rajzfilmes világát idézi majd fel előttünk.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig