A pikkelysömör kezelése gyógynövényes készítményekkel

A cikket eddig megtekintette 2 812 olvasó - 2015-04-15

Az egészségtelen életmód, a táplálékok nem megfelelő megválasztása, az elsavasodott szervezet, a mozgásszegény mindennapok és a mesterséges adalékanyagokkal teli mosó-, és tisztálkodó szerek számos megbetegedés okozói között szerepelnek. Ezek közül csupán egy a pikkelysömör, mely azonban rengeteg kellemetlenséggel jár azok számára, akiknél felüti fejét. A pikkelysömör a bőrön megjelenő vörös, viszkető plakkokat okoz, ám a tünetek a hillvital.hu szakemberei szerint is kiválóan kezelhetőek a megfelelő, gyógynövényeket tartalmazó készítmény használatával.

Cikkünkben néhány hasznos tanáccsal igyekszünk azoknak szolgálni, akik pikkelysömör kezelése kapcsán érdeklődnek hatékony, ám mégis természetes módszerek iránt.

Hidratálás természetes hatóanyagokkal

A bőrön megjelenő plakkok felrepedezésének megakadályozására fontos, hogy minden fürdés után alaposan kenjük be magunkat testápolóval. Nem mindegy azonban, hogy milyen terméket használunk erre a célra. A mindennapi bőrápolás során is érdemes előnyben részesíteni az olyan természetes hatóanyagokat, mint a kamilla, mely nyugtató hatásánál fogva csökkenti a gyulladást. Hasonlóképp jó választás a teafaolaj, ami viszketés ellen is kiválóan alkalmas, segítségével tehát megelőzhetjük a pikkelysömör kezelése során a kellemetlen vakaródzást.

A természet legjava az egészséges bőr szolgálatában

A természet patikája már számtalanszor bebizonyította, hogy sok esetben hatékonyabban használható, mint a receptköteles készítmények. Nagy előnyük ezeknek, hogy akár hosszú távon is alkalmazhatóak, szemben számos olyan kenőccsel, amelyeket csak bizonyos ideig vethetünk be a kívánt cél érdekében. A hosszantartó ápolás különösen fontos a pikkelysömör kezelése kapcsán, hiszen a tünetek időről-időre fellángolhatnak. S hogy melyek a legjobb hatóanyagok e bőrbetegség esetében? A papsajt elősegíti a sebgyógyulást, a diófa leveléből készült tea pedig a beteg bőrfelületen gondoskodik az élősködők elpusztításáról.

Az aloe vera a bőrgyógyászat kedvelt alapanyaga, de a csalán, vagy a vérehulló fecskefű is javasoltak a betegségben szenvedők számára. Legjobb, ha a gyógynövényeket kombináljuk egymással, így a körömvirág és a cickafark sem hiányozhatnak azokból a készítményekből, amelyek eredményesen vethetőek be a pikkelysömör kezelése során a tünetek enyhítéséért, és azok fellángolásának megelőzéséért.

Ügyeljen az egészséges életmódra!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges táplálkozás fontosságát. Válassza meg alaposan, hogy mi kerül az asztalra, és részesítse előnyben a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű szénhidrátokat. Sajnos tény, hogy a boltok polcain sorakozó élelmiszerek között nem mindig egyszerű megtalálni azokat, amelyek nem váltanak ki allergiás reakciókat, és az immunrendszert is erősítik. A természetesség legyen a vezérelv a konyhában, a cukros, lisztes, szervezetet erősen savasító étrendet pedig felejtse el örökre!

Ha odafigyel életmódjára, szabadidejében olyan tevékenységeket folytat, melyek a testi és lelki egyensúly megteremtését célozzák, s emellett természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményeket vet be a pikkelysömör ellen, akkor a tünetek hamarosan enyhülni fognak, és bőre egészséges kinézetű lesz. A bőr nyugtatása, hidratálása, és a kellemetlen viszketés enyhítése érdekében a gyógynövényeket tartalmazó krémek, balzsamok a legjobb választásnak bizonyulnak.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig