Android root program: mire jó és hogyan érdemes csinálni a rootolást?

A cikket eddig megtekintette 2 671 olvasó - 2016-04-26

Elsőként is azt érdemes tisztázni, hogy mit jelent a root kifejezés. Ez a Linux rendszerből ered, és okostelefonok esetében tulajdonképpen a fájlrendszerhez való hozzáféréssel azonosítható. Azzal érdemes tisztában lenni, hogy hozzá nem értőként akár kárt is tehetünk ezzel az okostelefonban, ezért a legtöbb gyártó készülékén ez a hozzáférés korlátozva van. Az Android root program a hozzáférés megszerzésében nyújt segítséget. További fontos információ, hogy ha a telefon garanciális jellegét nem szeretnénk elveszíteni, akkor a rootolásra csak a garancia lejártát követően kerüljön sor.

Mobilefanatics.hu információi szerint számos előnnyel járhat, ha a root program használatára adjuk fejünket. Nem csak rengeteg új alkalmazás válik elérhetővé, de a telefont is teljes mértékben személyre szabhatjuk, melyre egyébként a gyári beállítások sokszor nem adnak lehetőséget. Törölhetjük azokat a gyárilag rajta levő alkalmazásokat, amelyeknek nem vesszük hasznát, így a teljesítményt is megnövelhetjük.

S hogy hogyan történik a rootolás? Mivel minden telefon esetében másként, így mindig érdemes azt az előírást szem előtt tartani, amely a saját telefonunk típusának megfelelő. Ha mégsem váltaná be az alkalmazás a hozzá fűzött reményeket, akkor sincs semmi veszve, hiszen gyorsan vissza is állíthatjuk a telefon eredeti állapotát. Ha tehát a garancia már nem él, és nem vagyunk teljesen analfabéták az okostelefonokhoz, akkor megéri az előnyöket kínáló root program telepítése mellett dönteni.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig