Befektetések hozamai és összehasonlítása 2016-ban, Magyarországon

A cikket eddig megtekintette 249 olvasó - 2017-07-15

Befektetné a pénzét, de nem tudja, mibe lenne érdemes? Fontosnak tartja a befektetései trendek és tendenciák követését? Olyan megoldást keres, amelyen biztosan nem bukik el? Mindannyian más és más elvárásokkal indulunk neki a befektetési piacnak. Eltérőek elképzeléseink a kockázatvállalásról, a biztonságról, az azonnali pénzzé tehetőség lehetőségéről, és a választásban az sem segít, hogy rendkívül sokféle megoldással találkozhatunk. A szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák, hogy minden esetben a személyes igényeknek megfelelő befektetés megtalálása a cél. A befektetes.net azon az állásponton van, hogy ugyan a múltban magas hozamot realizáló formákon érdemes elgondolkodni, de a múlt tapasztalatai nem jelentenek garanciát arra, hogy a jövőben is a korábban eredményesek számítanak majd favoritnak.

 

Érdemes elgondolkodni a magyar részvénypiac ajánlatain, hiszen a javuló gazdasági környezetnek és a nyereségességi mutatóknak köszönhetően kiváló vételi lehetőségekkel találkozhatunk. A hazai banki lekötések továbbra sem bizonyulnak megfelelőnek, s még kockázatkerülő befektetőként is érdemes más megoldások után nézni. A kötvényalapok sem bizonyulnak kifizetődőnek, viszont az ingatlanalapokon már mindenképp érdemes elgondolkodni. Ha valamilyen konkrét céllal szeretnénk pénzünket megtakarítani, akkor az állami támogatással kombinált lakástakarék, vagy a különféle nyugdíj előtakarékossági formák jó választásnak bizonyulhatnak. A tapasztalatok szerint a háztartások szívesen döntenek ezek mellett, ugyanis még a laikusok számára is átláthatóságot és tervezhetőséget kínálnak.

 

A legtöbbek olyan szempontokat vesznek figyelembe a befektetések közötti választáskor, mint az elérhető tőkenövekedés, a biztonság, a befektetés időtávja. Fontos, hogy konkrét elképzelésekkel rendelkezzünk ezek kapcsán, és persze tájékozódjunk minden részletre kiterjedően. Ha szakember segítségére is szükségünk lenne, akkor független befektetési tanácsadó javasolt, hiszen ő kizárólag az ügyfél érdekeit fogja szem előtt tartani.

 

S ha már befektetésekről van szó, akkor mindenképpen említést érdemel az ingatlanpiac, mely régóta nem tapasztalt fellendülésben van. Ugyan az árak növekednek, de mégis megéri a vásárlás, ugyanis a bérleti díjak emelkedése tulajdonosként nekünk kedvez. A megfelelő feltételekkel, a vonatkozó jogi szabályozást követve kiadott ingatlanból jelentős összegeket tehetünk zsebbe. Persze fontos, hogy jól válasszuk meg az ingatlan elhelyezkedését, hiszen ettől függ, mennyi pénzt vehetünk majd ki befektetésünkből. A főváros frekventált területei éppen úgy javasoltak, mint például a folyamatosan fejlődő Kecskemét városa. Az ingatlan egyébként remek választás azok számára, akik nem szeretnének a portfóliókkal bajlódni és nem látják át megfelelően az ilyen fajta befektetések világát.

 

A választás előtt saját anyagi lehetőségeinket éppen úgy célszerű átvizsgálni, mint kockázatvállalási hajlandóságunkat. Ha saját magunk már tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk, a befektetési tanácsadó is könnyebben segíthet az ideális befektetési forma megtalálásában. A tavalyi hozamok néhány kattintással összehasonlíthatóak a világhálón, de ne feledjük, a múlt eredményei nem biztos, hogy a jövőben is realizálhatóak lesznek.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig