Bízhatunk-e az állami egészségügyi ellátásban?

A cikket eddig megtekintette 284 olvasó - 2018-04-08

Ön is azok közé tartozik, akik nem szívesen mennek orvoshoz? A betegség már önmagában egyfajta félelmet kelt az emberben, pláne, ha egy megfázásnál súlyosabb problémáról van szó. Mindehhez hozzájönnek még a rossz tapasztalatok, melyekből, valljuk be, akadnak bőven az egészségügyi ellátással kapcsolatban. Ha az emberi tényező kifogástalannak is bizonyul, sajnos akkor sem ritka, hogy heteket, hónapokat kell várni egyetlen kivizsgálásra, hiszen a várólista igen hosszú. Sokan rossz szájízzel távoznak az orvosi rendelőből is, hiszen a szűkösre szabott időkeret nem teszi lehetővé, hogy minden kérdésükre kimerítő választ kapjanak. Pedig ha az egészségről és a választani kívánt kezelési módokról van szó, akkor nagyon nem mindegy, hogy minden információval tisztában vagyunk-e.

 

Ugyan számos hasznos információhoz hozzájuthatunk a világhálóról, de legalább ennyi megbízhatatlan weboldallal is találkozhatunk. Hogyan dönthetünk akkor helyesen, ha az orvos műtétet javasolt, de léteznek egyéb, alternatív gyógymódok is? Vajon megéri kockára tenni egészségünket csak azért, mert a hagyományos egészségügyi ellátás keretein belül hiányos információkhoz jutunk? A magán egészségügy ma már nem csak a gazdagok sajátja, hiszen megfizethető havi összegért köthető korszerű egészségbiztosítás.

 

Az EBF.HU felmérése szerint az emberek többsége, ha tehetné, akkor magánklinikán kezeltetné a kisebb vagy nagyobb betegségeket. Sokan vannak, akik már egy egyszerű influenzával sem szívesen fordulnak háziorvosukhoz. Az órákon át tartó várakozás egyébként is igénybe veszi a beteg szervezetet, hogy az ez időben összeszedett egyéb baktériumokról és vírusokról már ne is szóljunk. S hogy mi a helyzet akkor, ha komolyabb betegség jeleit észleljük magunkon? Még csak hipochondernek sem kell ahhoz lenni, hogy a lehető legtovább húzzuk a szakember felkeresését. De vajon belegondolt már abba, hogy mennyire más lenne a dolog, ha mind az ellátás minőségét, mind annak gyorsaságát és persze a szakemberek hozzáállását illetően is kifogástalan szolgáltatást kaphatna?

 

A magán egészségügy iránt nem véletlen érdeklődnek minden korábbinál többen. Nem tudja, melyik szolgáltató ajánlata, csomagja mellett lenne érdemes dönteni? A témában akár független szakértő segítségét is kérheti, aki költségek nélkül kalauzolja el a korszerű, új lehetőség világában.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig