Biztonsági ajtó, és az 5 legfontosabb érv, ami mellette szól

A cikket eddig megtekintette 309 olvasó - 2018-02-23

A biztonságra törekvés életünk fontos részét képezi. Nem csak az otthonunkban felhalmozott értékek kapcsán van ez így, hanem például akkor is, ha személyes, privát szféránkat szeretnénk megóvni az illetéktelenektől. Az anyagiakon túl tehát általános biztonságérzetünk miatt is érdemes fokozott figyelmet fordítani arra, hogy milyen ajtót részesítünk előnyben a nyílászárók cseréjekor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő kialakítással rendelkező biztonsági ajtó nem csak funkció, de esztétikum terén is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Az időtálló minőség rendkívül fontos, így hosszú éveken át kifogástalan megoldást kaphatunk a pénzünkért.

 

  1. Acéllemezes borítás, többpontos zárrendszer

 

Hagyományos, régi típusú ajtóval van felszerelve otthona? Mindegy, hogy családi házban él, vagy társasházban, panelben, a megfelelő biztonságot nyújtó ajtó nélkülözhetetlen. Az acéllemezes borítással és többpontos zárrendszerrel ellátott típus segítségével biztos lehet abban, hogy az illetéktelenek nem tudnak majd behatolni. Erről egyébként a két különálló zárbetét, valamint a kiemelést gátló, süllyesztett zsanérok is gondoskodnak.

 

  1. Hőszigetelés télen-nyáron

 

Ha a hőszigetelés kerül szóba, akkor nem csak az ablakokon múlik a kellemes belső mikroklíma, hanem az ajtókon is. A kültéri és beltéri biztonsági ajtó egyaránt gondoskodik arról, hogy télen a meleg bent, nyáron pedig kint maradjon. Nem csak a kényelem miatt hasznos ez, hanem a rezsi csökkentésének apropóján is. Ha nyáron kevesebbet kell a klímát használni, télen pedig alacsonyabb fűtési fokozat is elegendőnek bizonyul, azzal már sokat takarékoskodhatunk.

 

  1. Védelem a zajok és szagok ellen

 

Folyton beszűrődnek a lépcsőházi zajok? Nem szereti, ha kívülről tudja, melyik szomszédnál mi volt az ebéd? Az ajtóval szemben nem csak a biztonság terén akadnak elvárásaink, hanem bizony a hangszigetelés, valamint a szagon ellen védelem terén is. Az otthon nyugalma akkor lehet teljes, ha azt semmilyen külső hatás nem befolyásolja.

 

  1. Prémium kategóriás megjelenés

 

Napjaink biztonsági ajtói nem pusztán a szigetelés és a biztonság terén teljesítenek kifogástalanul, hanem egyúttal esztétikailag sem hagynak maguk után kívánnivalót. Míg az acéllemezes kialakítás a biztonságról gondoskodik, addig a külső borítás a fa természetességét varázsolja otthonunk falai közé. A fa évezredek óta előszeretettel használt, ám sajnos anyagából adódóan számos hátránya van. Ugyan a megfelelő felületkezeléssel gondoskodhatunk az időtálló minőségről, de a műanyagból készült változatok is visszaadhatják a fa természetes erezetét és mintázatát. Akár a lakberendezési irányzatnak megfelelő színvilág mellett is dönthetünk, ezzel emelve az otthon megjelenésének színvonalát.

 

  1. Biztonság a nap 24 órájában

 

S hogy miért ilyen fontos a biztonságra törekvés? Sajnos a közbiztonság finoman szólva is hagy maga után kívánnivalót, és soha nem lehetünk elég óvatosak akkor, ha privát szféránk védelméről van szó. Ugyan a biztonsági kamerás rendszerek is remek választásnak bizonyulnak, de még használatuk mellett sem maradhat el a kifogástalan minőségű ajtó használata. Még jobb, ha a kritikus pontokat akár ráccsal is védjük, hiszen ez a tapasztalatok szerint azonnal visszatántorítja az illetéktelen behatolókat. Legyen szó akár lakásfelújításról, átalakításról vagy építkezésről, a biztonsági ajtóknál hatékonyabb védelmet aligha képzelhetne el otthona biztonságát megcélozva.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig