Céges honlap: miért érdemes a WordPress-t választanod?

A cikket eddig megtekintette 98 olvasó - 2022-09-22

Egy vállalkozás számára elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű céges honlappal legyen jelen az interneten. Ha éppen honlap indítása előtt állsz, számos megoldás közül választhatsz.

Csináltathatsz egyedi rendszert, amely akár a milliós összeghatárt is közelítheti – ez a legtöbbször nagyon drága, és tipikusan az “ágyúval verébre lövés” esete, hacsak nincsenek speciális igényeid.

Dönthetsz úgy, hogy induláskor egy bérelhető oldalt választasz: ezt viszont előbb-utóbb ki fogod nőni, és az elsőre ártatlannak tűnő korlátok egy idő után komoly akadályt jelenthetnek az oldalad bővítésében.

És, hát ott a WordPress, amely mára a legnépszerűbb a céges honlapok körében is.

A nagy kérdés: miért érdemes WordPress-re épülő oldalt csináltatnod?

Folyamatos fejlődés

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, amelyet egy non-profit közösség fejleszt. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen használhatsz egy olyan rendszert, amellyel egy weboldal adminisztrációs felületét lehet létrehozni. (A 2000-es években ha egy cég szerette volna maga frissíteni az oldalát, egy vagyont költhetett arra, hogy szerkesztőfelülettel is fel legyen szerelve az oldala – ma ez már bármelyik kis-, vagy középvállalkozás számára megfizethető.)

A rendszer ráadásul folyamatosan fejlődik, hiszen folyamatosan kapsz hozzá frissítéseket, amelyek biztonsági javításokat, és újabb funkciókat tartalmaznak.

Gyors indulás

Senki nem szeret hosszú heteket, hónapokat várni egy szolgáltatásra, különösen igaz ez egy weboldal kapcsán. Egy közepesen bonyolult céges oldal általában 2-3 hét alatt készül el, ha nincs “kispórolva” az oldalból semmilyen lényeges beállítás.

A honlapkészítő dolgát Te is megkönnyítheted, ha a tartalmak egy részét (pl. referenciák, kapcsolati adatok, fotók, adatkezelési szabályzat) már előkészíted – a tapasztalat az, hogy a legtöbbször azért nem tud elindulni időben egy oldal, mert a tartalomra kell várni.

Magas minőség, korrekt áron

Megfelelő tapasztalattal és szaktudással minőségi céges honlap hozható létre a WordPress segítségével, hiszen egy gyors, keresőoptimalizált, biztonságos oldal létrehozása ma már nem álom, egy kisebb vállalkozás számára sem.

Ma már több tízezer sablon érhető el a WordPress-hez – ez egyszerre áldás és átok. Áldás, mert számos jó minőségű sablon van a piacon, amelyet folyamatosan fejlesztenek, és amellyel rugalmasan létrehozható egy egyedi megjelenésű weboldal. Ugyanakkor átok is, mert sajnos rengeteg rossz minőségű sablon is kering az interneten. Ezért érdemes körültekintéssel választani a sablonok közül, és érdemes olyan weboldal készítőt megbízni a munkával, aki meg tudja állapítani a sablonok közötti minőségi különbséget, a technikai paraméterek alapján is.

Egyedi megjelenés

Tudom, hogy a “sablon honlap” szókapcsolat nem hangzik túl jól elsőre, talán azt is gondolhatod, hogy kész mintákból tudsz csak választani, és ha egyet kiválasztasz, akkor pont úgy fog kinézni az oldalad.

De ettől nem kell megijedned.

Némi extra munkával egy sablon oldal átalakítható teljesen egyedi megjelenésű oldallá is – úgy, hogy azt nem veszi észre egyetlen látogatód sem.

Könnyű szerkesztés

A WordPress népszerűségének egyik titka az, hogy a már elkészült oldal szerkesztése, tartalmi bővítése nem igényel különösebb szaktudást. Ha egy szövegszerkesztőt közepes magabiztossággal használsz, akkor egy WordPress-oldal felületével is boldogulni fogsz.

Hatékony ügyfélszerzés

Igaz, ez már nem csak a WordPress-en múlik, de egy ilyen honlap alkalmas arra, hogy komplex ügyfélszerző gépezetet működtess.

Blogolhatsz, így a keresőből tudsz látogatókat szerezni. A honlapodat összekötheted hírlevél rendszerrel, így feliratkozókat gyűjthetsz. De az online hirdetési kampányokból érkező érdeklődőket is terelheted egy landing oldalra – így több ügyfelet szerezhetsz.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig