Cégnév választás szabályai: milyen nevet adhatunk induló vállalkozásunknak?

A cikket eddig megtekintette 1 792 olvasó - 2014-11-25

Egy név nagyon fontos. Évtizedekre kell, hogy szóljon. Sok függhet egy jó vagy rossz névtől. Lehet olyan nevet is adni a cégünknek, amit nem is fognak keresni az emberek, mert egyszerűen nem tudják megjegyezni. De lehet olyant is adni, amit majdnem mindenhol emlegetni fognak. Néhány ötlet következik segítségképpen, és jó tanács a helyes névadáshoz.

Mivel hosszabb távra tervezzük a cég működését, ezért tanácsos olyan nevet adnunk, amit nem a mostani pillanatnyi divat hevében adunk. Hanem olyan neve legyen, mely alatt a gyermekeink is szívesen dolgoznak, és semmiképpen se azt érezzék, hogy teher az egész.

A nehezen kimondható és leírható névvel sok lehet majd a problémánk. De főleg majd a vevőinknek fog meggyűlni a bajuk. Egyszerűen nem lesznek vevőink vagy csak igen kevesen lesznek, mivel teljesen megjegyezhetetlen lesz a vállalkozásunk neve.

A családnév is lehet a vállalkozásunk neve. De bele írhatjuk a fő tevékenységünket is, hisz így könnyebben ránk akadnak majd a vevők. És tudni fogják azt is, mivel foglalkozik a cégünk, mi a fő profilunk.

Számtalanszor egy kis céget nem a cégneve alapján keresnek a vevők az interneten, hanem az ügyvezető neve alapján. Magyarul, a kisvállalkozások esetében az ember és a cég összefonódik. És mint tudjuk, egy nevet csak egyszer lehet “eljátszani”.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig