Ciki a pattanás egy tárgyaláson?

A cikket eddig megtekintette 256 olvasó - 2018-05-12

Hiába jársz kozmetikushoz, rövid időn belül újra tele van mitesszerrel az arcod? A vonzó megjelenés nem a márkás ruhákkal vagy a legdrágább ékszerekkel indul, hanem a magabiztossággal és az ápoltsággal. Ez utóbbiak szorosan összekapcsolódnak, hiszen hogyan is várhatnánk el azt saját magunktól, hogy tele legyünk önbizalommal, ha közben folyton az arcunkon éktelenkedő pattanásokra gondolunk? A probléma mindenképpen figyelmet érdemel, hiszen a siker is múlhat azon, hogy tudunk-e önmagunk lenni egy karrier vagy magánélet szempontjából fontos szituációban.

 

A problémás bőr egyébként nem csak a tinik sajátja, hiszen sokan küzdenek vele más korosztály tagjai között is. Vannak, akiknek bőre hajlamos a pattanások megjelenésére, másoknak életmódjára vagy mindennapi szokásaikra vezethető vissza a kellemetlenség. Az egésszel az a legnagyobb probléma, hogy gyakran az első benyomást is elronthatja a tisztátalan bőr, ez pedig soha vissza nem hozható jelenség. Legyen szó akár üzleti tárgyalásról, akár a mindennapi munkavégzésről, az ápolt arcbőr nélkülözhetetlen.

 

A fekete mitesszereket megeszi reggelire ez a náluk is sötétebb fekete arcmaszk, de természetesen az sem mindegy, hogy mi magunk mit fogyasztunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha mindennapi szokásainkon változtatunk, az a megfelelő arcápolási rutinnal karöltve alkalmas a bőr állapotának jelentős javítására. Mire gondolunk pontosan? Mennyi folyadékot iszol egy nap? Legalább három litert célszerű elfogyasztanod, ám a cukros, szénsavas üdítők nem bizonyulnak e tekintetben a legjobb választásnak.

 

Hasonlóképp lényeges az is, milyen alapanyagok kerülnek tányérodra. Törekedj a természetességre, így fogyassz nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget. Ezzel nem csak közérzeted lesz jobb, és energikusabbá válhatsz, hanem bőröd állapota is a kívánt irányba mozdul majd. Az élelmiszerek gyakran nagyon sok mesterséges összetevőt tartalmaznak, melyek szintén nem kedveznek a pattanásos bőrre hajlamosaknak. Ha elkerülöd a csokoládét, a chipseket, és nassoláshoz is a természetes alapanyagokat választod, azt testalkatod és arcbőröd is meghálálja majd. Sokszor csak egy kis odafigyelésre van szükség, és persze a megfelelő arctisztítókra, s visszanyerheted korábbi önbizalmad.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig