Családi ház generálkivitelezése – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

A cikket eddig megtekintette 25 olvasó - 2024-04-30

Az építkezés nem egyszerű menet. Mindenkitől ezt lehet hallani, aki belevágott az új otthon megteremtésébe. Azt azonban már kevesebben kérdezik meg, hogy mi alapján választottak céget, maguk keresgélték-e a szakembereket, vagy mindent egy kézben igyekeztek összpontosítani. A megbízható generálkivitelező cégek kiemelt hangsúlyt helyeznek a korrekt árajánlat adására, valamint a határidők pontos betartására. Ha ez a két terület rendben van, akkor túlságosan sok stressz már nem érhet az építkezés idején.

Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy az elképzeléseinket, terveinket a legapróbb részletekig sikerüljön megosztani a szakemberekkel. Nem baj, ha nem értünk egy szakterülethez, de a lehetőségekről akár online is tájékozódhatunk. A hiteles forrásból származó cikkek és szakmai leírások sokat segíthetnek abban, hogy már az első megbeszélésre is felkészülten érkezzünk. Tény egyébként az is, hogy kérdezni nem szégyen. A kiszemelt csapat azért van, hogy mindenre kiterjedően tájékoztasson akár a burkolással, a nyílászárókkal, akár a terek elrendezésével és a vonatkozó jogi tudnivalókkal összefüggésben.

Fontos tudni, hogy sok múlik azon, kiszámítható-e a haladás, előre ütemezhetők-e az egyes szakmunkák.  A generalkivitelezes.hu weboldalon erre bővebben is kitérnek. Az egymásra várakozó szakemberekből adódóan fordulhatnak elő nagy késések, de az sem ritka, ha az anyaghasználatból eredően lesznek hiányosságok a határidők tartását illetően. Ilyen bakikat egyetlen profi cég sem engedhet meg magának, csakúgy, mint az eredeti árajánlaton felül kiadásokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy e területekből a megrendelők ma már nem engednek. A rejtett költségektől mentes elszámolás legalább olyan lényeges, mint a számlaadási képesség, amit a hitelfelvételnél és a különféle kedvezményeknél használat fel a megrendelő.

Nemcsak építkezés kapcsán fordulhatunk generálkivitelezéssel foglalkozó céghez, hanem akkor is, ha családi ház, panel teljes körű felújításáról van szó. Az egyes munkafolyamatokkal összefüggésben is érdemes profikat megbízni, így a homlokzati hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, vagy például az épületgépészeti korszerűsítés biztosan azzal az eredménnyel zárul, amit elképzeltünk a kezdetekkor. A zöld megoldások és az okos otthonok idejét éljük, így ha hasonló terveink vannak a generálkivitelezéssel, felújítással kapcsolatban, akkor szintén megéri a bevált csapattal dolgozó cég mellett letenni a voksot.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig