Diploma nélkül is lehet sokat érő állása

A cikket eddig megtekintette 970 olvasó - 2014-11-25

Nincs diplomája? Nem járt esetleg egyetemre? Vagy csak nem volt kedve hozzá? Nem baj, így is találhat jól fizető állást.

Ismerje mag magát. Tudja meg, hogy mit szeret szabadidejében a legjobban csinálni. Mihez ért, vagy mi a kedvenc hobbija? Amihez minden tudást fáradtság nélkül meg tud szerezni, és ha tanulnia is kell hozzá, azt is örömmel teszi? Olyan embereket keresnek, akik rátermettek a kiválasztott munkára. Tehát, lehet még esélye.

Képezze magát, ha nem is az egyetemen, akkor járjon tanfolyamokra, szabadegyetemre, vagy csak olvasson az interneten arról, ami érdekli, ami szükséges lenne az eljövendő állásához. Mivel a munkaadók jobban szeretik a képzett embereket.

Az önéletrajzban inkább az erősségeit hangsúlyozza, mint a hiányosságait. Tárgyilagos legyen az önéletrajza, rövid és tömör fogalmazással. Nem szeretik a munkaadók, ha hosszabb két oldalnál. A motivációs levelében leírhatja, miért is akarja az állást, mi a motivációja ezzel kapcsolatban. Az állásinterjútól ne ijedjen meg, hisz abban kíváncsiak önre, ezért is hívatják be, mivel esélyesnek tartják a kiszemelt állásra.

Mindegy az, hogy a képességei önnel születtek, passzióból tanulta ki a szakmát, vagy pedig az iskolapadban döngölték önbe. Az őszinte lelkesedés és a gyakorlati tudás meglepően sokat nyom a latba. A diploma is bizonyulhat édes kevésnek, szóval emiatt ne legyen félelme.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig