Egy jól kiválasztott nyaklánc tud igazodni az üzleti alkalmakhoz

A cikket eddig megtekintette 252 olvasó - 2018-05-12

A vonzó megjelenés nem csak azon múlik, hogy mennyire figyelünk oda testalkatunkra és az alkalomnak megfelelő öltözéket választjuk-e, hanem a kiegészítők függvénye is. A kínálat ma már minden korábbinál szélesebb, ám korántsem mindegy, hogy milyen minőség mellett tesszük le a voksot. Különösen lényeges ez akkor, ha mindennapi elfoglaltságunk megköveteli az eleganciát és az üzleti találkozókhoz is megfelelő öltözéket.

 

De miért is olyan fontos, hogy minden tekintetben kifogástalan és az alkalom jellegéhez passzoló legyen külsőnk? A megjelenéssel való elégedettség nagymértékben rányomja a bélyegét az önbizalomra. A magabiztosság már önmagában jó út lehet a sikerhez, ezért hasznos, ha az olyan egészen apró részletekre is ügyelünk, mint például a megfelelő ékszerek viselése. A visszafogott, diszkrét eleganciától kezdve a legcsábítóbb megjelenésre alkalmas egy ízléses nyaklánc, sőt, a kettő gyakran nem is áll messze egymástól. Sokszor elég csak a medál lecserélése, és elfoglalt üzletasszonyból máris az éjszaka hercegnőivé válhatunk.

 

Nem csak a medálokkal variálhatunk, hanem a nyaklánc hosszával is. Alapvetően a kulcscsont vonala alá egy ujjnyival érő nyakláncok viselése az elterjedt, de például egy elegáns ruhához, vagy ahhoz a bizonyos minden nő gardróbjában megtalálható kis feketéhez kiválóan mutathatnak a hosszabb megoldások is. Ezek nem csak a dekoltázst emelhetik ki ízlésesen, de az egész öltözék díszévé is válhatnak. Az üzleti jellegű megjelenésekkor, találkozók alkalmával is nagyon fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk, és nőként ne feledkezzünk meg arról, hogy a vonzó megjelenés akár jó értelemben vett fegyverként is használható.

 

Az ékszerek története egyébként régmúlt időkre nyúlik vissza. Évezredekkel ezelőtt a természet adta alapanyagokat használták fel, és már az ókori kultúrákban is fontos szerep jutott a kiegészítők viselésének. Míg azonban egykoron a társadalmi hovatartozás és a rang kifejezésére is használták az ékszereket, addig manapság a drága-és féldrágakövek, vagy az igazi klasszikusnak számító igazgyöngyök bárki számára elérhetőek. Érdemes legalább egy olyan ékszerbe beruházni, amely időtálló minőséget képvisel, és klasszikus jellegénél fogva megállja a helyét bármilyen alkalomkor.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig