Ezeket az ékszereket hordták a Cherokee indiánok!

A cikket eddig megtekintette 564 olvasó - 2017-07-17

A történelem során minden népnek megvoltak a maga szokásai. Igaz ez az öltözködésre és az ékszerviselésre is. Egyes hagyományok az évszázadokkal fakulni látszottak, míg mások motívumaikban máig megmaradtak. A Cherokee indiánok kultúrája sokak által ismert, ráadásul az általuk oly szívesen készített és viselt ékszerek jellegzetességei napjainkban is visszaköszönnek az áruházak kínálatában.

 

A Cherokee falvak idejében nem csak az akkortájt gyakran bányázott rezet munkálták meg, hanem felhasználták az olyan szép számmal megtalálható alapanyagokat is, mint a kagyló, a dió, vagy a mesteremberek által faragott gyöngyök. Miután az indiánok megismerkedtek az európai kereskedelemnek köszönhetően a tűvel, vagy például a selyemszálakkal, nagyon sokféle izgalmas kiegészítő született kezeik között. A művészi alkotásokból gyakran visszaköszöntek a nép által elszenvedett fájdalmak és veszteségek, mára viszont már csak az általuk gyakran használt motívumok és alapanyagok maradtak meg.

 

Ha indián jellegű ékszereket szeretnénk beszerezni, akkor sokszor találkozhatunk a pók, a farkas, vagy a puma díszítésekkel, de a természetes alapanyagok, vagy például az álomcsapda, mint jelkép is szerepelni szokott az áruházak kínálatában. A tökéletesen megmunkált darabok nagy kedvencnek számítanak manapság, és akár egészen méretes, mutatós darabok mellett is dönthetünk. Bővebben az indián ékszerekről itt: https://xpekszer.hu/indian-ekszerek olvashatunk, és akár néhány kattintással meg is rendelhetjük az ízlésünknek megfelelő darabokat.

 

Mai kultúránkban nagy népszerűségnek örvendenek azok az ékszerek, melyek izgalmas, talán ma már nem létező népcsoportok stílusát, hangulatát idézik. Sokan vonzódnak a régi korok iránt, és a megfelelő ékszerek választásával valóban igazi időutazásban lehet részünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben az arany és az ezüst ékszereket részesítik előnyben ékszervásárlás alkalmával, de a minőségi bizsuk és a különleges, akár az indián ékszerek világát idéző fajták iránt is egyre nagyobb kereslet mutatkozik. Ez utóbbiak nagy előnye, hogy remekül társíthatóak a legtöbb alapdarabnak számító ruhához, és még ezek is feldobhatóak egy-egy mutatós medállal vagy alapanyaggal. Néha érdemes elrugaszkodni a hagyományos megoldásoktól, és kipróbálni kiegészítők terén is az újszerű, de mégis hagyományokkal rendelkező darabokat.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig