Fogselyem vagy fogköztisztító? Kipróbáltuk mindkettőt.

A cikket eddig megtekintette 850 olvasó - 2016-09-24

Ragyogóan fehér fogakra vágyik, melyek ugyanakkor egészségesek is? Fontosnak tartja a megfelelő szájhigiéniát, és szívesen kipróbálna korszerű eszközöket ennek érdekében? Az elektromos fogkefe már sokak fürdőszobai felszerelései között ott lapul, de a fogköztisztító iránt is egyre többen érdeklődnek. Segítségével gyakorlatilag a fogselyem szerepét válthatjuk ki, hatékonysága pedig messzemenően jobbnak bizonyul.

A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb betegség annak ellenére, hogy a megfelelő fogápolással megelőzhető lenne. Tény ugyan, hogy a genetika is szerepet játszik a fogzománc erősségét illetően, de sok múlik azon is, mennyi figyelmet fordítunk a szájhigiéniára. Nem csak a fogkrémet érdemes körültekintően megválasztani, de a fogmosás technikájára is megéri ügyelni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy már akár a fogmosást követő fél órán belül létrejönnek úgynevezett plakkok a fogak felszínén, melyek idővel fogkövesedéshez és szuvasodáshoz vezethetnek. A helyzeten azonban sokat javíthatunk akkor, ha a fogmosás eredményeit a fogközök tisztításával kombináljuk.

Alapesetben erre a célra a fogselyem szolgál, ám ma már elérhető egy olyan korszerű készülék, amely hatékonyabban vethető be a tökéletesen tiszta fogak érdekében. A Philips Airfloss Ultra fogköztisztító egyértelműen jobban teljesített, mint a hagyományos fogselymek, melyek használata ráadásul sokszor problémás lehet. A fogköztisztító nagy teljesítményű fúvókafejével a fogíny és a fogközök nehezen elérhető helyeit is maximálisan megtisztíthatjuk. A személyre szabható fújási beállításoknak köszönhetően mindenki kiválaszthatja a komfortérzetének megfelelő fújást.

A használat során a készülék puha feje rendkívül kényelmes a fogíny számára, így alkalmazásával nem csak a fogszuvasodás, de a fogíny gyulladásai is megelőzhetőek. A hagyományos fogselyemmel a helytelen alkalmazás során kisebb vérzések előfordulhatnak, ráadásul az íny egészségéért sem tehetünk meg annyit, mint a fogköztisztítóval.

A magabiztos megjelenés szerves részét képezi a fogsorral való elégedettség. A fogszuvasodás valós kockázatot jelent bárki számára, ám ha ügyelünk a szájhigiéniára, már jó eséllyel indulhatunk a fogbetegségek kialakulása ellen. A korszerű technológia kínálta előnyöket akkor is megéri kihasználni, ha fogápolásról van szó. A fogselyem és a fogköztisztító egyaránt jó választásnak bizonyulnak, de a hatékonyság és a biztonság szempontjából egyértelműen ez utóbbi mellett szólnak az érvek.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig