Fűkasza és fűnyíró tippek kertépítéshez

A cikket eddig megtekintette 1 493 olvasó - 2015-04-08

A tavasz első hetei már kiválóan alkalmasak arra, hogy az otthonunkat övező környezetet gondozottá és igényessé tegyük. A terep előkészítése, a füvesítés és a kültéri burkolatok lefektetése mellett a kerti tó vagy a sziklakert kialakítása is olyan teendők, amelyek nem hiányozhatnak kertépítés alkalmával a feladatok sorából.

A Technoform szakemberei is úgy vélik, hogy a terepmunkák és a fű gondozása során nélkülözhetetlen a fűkasza és a fűnyíró nyújtotta segítség, hiszen használatukkal a kert minden szeglete gondozott lehet a tavasztól késő őszig terjedő időszakban. De mégis milyen fűkasza mellett érdemes letenni a voksot? Miért hasznos egyáltalán ilyen eszközt beszereznünk, ha fűnyíróval már rendelkezünk?

Mire jó a fűkasza?

A fűkasza kiválóan alkalmas a nagyobb fű, a gyomok, vagy a bokrok eltávolítására, gondozására, de az olyan nehezen hozzáférhető helyeken is előnyösen lehet használni, mint amilyen a vizesárok környéke, vagy a kert kisebb szegletei. A választás alkalmával ajánlott olyat beszerezni, amely megfelelő rezgéscsillapító rendszerrel van kialakítva. Ez különösen az olyan részek esetében fontos, amelyek érintkeznek a testtel.

Fűkasza választás- mire figyeljünk?

Természetesen nem mehetünk el amellett sem, hogy mennyire kényelmes kialakítással bír a markolat, de a súly is döntő lehet, hiszen egy könnyű eszközzel a munka is egyszerűbben megy majd. Mivel a fűkasza használata némi veszéllyel járhat, így a megfelelő védőfelszerelések beszerzésére is érdemes hangsúlyt helyezni, a használat során pedig úgy elvégezni rajta a beállításokat, hogy az eszköz a lehető legkényelmesebben illeszkedjen. A biztonsági előírások betartásával és a fűkasza rendszeres karbantartásával hosszú éveken át áll majd rendelkezésünkre a választott darab.

Mikor nyírjunk füvet?

S ha már a zöld területek karbantartásáról van szó, akkor mindenképpen szót érdemel a megfelelő fűnyíró kiválasztása is. Ez egyetlen olyan háztartásból sem hiányozhat, ahol a kertben összefüggő zöld felülettel találkozni. Mindegy, hogy a hagyományos füvesítés, a gyeptégla, vagy a gyepszőnyeg mellett tette le voksát, előbb vagy utóbb szükség lesz fűnyírásra. Legjobb ezt akkor elvégezni, ha már elérte a 10-12 centiméteres nagyságot a fű. Arra azonban ügyelni kell, hogy a méret ne menjen 5 centiméter alá, hiszen ezzel a napégést, és a fű foltokban történő ritkulását okozhatja.

A technoform.hu a fűnyíró beszerzését mindazok számára javasolja, akik fontosnak tartják, hogy a gyep mindig a legjobb állapotban legyen, és a meleg hónapokban a kert díszeként fogadja a családot, a játszadozó gyermekeket és a vendégeket. Mivel a szabadtéri összejövetelek helyszíne a házat övező kert szokott lenni a tavasztól őszig terjedő időszakban, ezért fontos, hogy azt ízlésünknek megfelelően alakítsuk ki már a tavaszi hetekben. Ma már minden szükséges eszközt és dekorációs elemet beszerezhetünk elérhető áron, és legyen szó akár a béke szigetének számító kerti tóról, akár a puha zöld szőnyegként elterülő gyepről, a karbantartáshoz és az állagmegőrzéshez szükséges eszközök nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Kezdje a tavaszt kertépítéssel, és alakítson ki olyan zöld felületeket, amelyek egész évben meghálálják a gondoskodást!

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig