Fürdőszobai lámpák a wellness élmény szolgálatában

A cikket eddig megtekintette 1 219 olvasó - 2015-05-13

A fürdőszoba otthonunk azon helyisége, ahol indulnak a reggelek, és itt is zárulnak a fárasztó munkanapok. Manapság már a lakás kényelmét sem kell elhagynunk ahhoz, hogy a wellness központokból jól ismert teljes körű testi-lelki feltöltődésben lehessen részünk, hiszen minden szükséges eszköz és készítmény beszerezhető ehhez otthonra is. Az élmény azonban nem lesz teljes, ha a fürdőszoba kialakítása nem felel meg maximálisan igényeinknek. A fürdőszobai lámpák legalább olyan fontos szerepet töltenek be a komfortérzet megvalósításában, mint a szaniterek, vagy a bútorok.

Az elter.hu szakértői azért is tartják különösen fontosnak a fürdőszobai lámpák körültekintő megválasztását, mert tény, hogy a legtöbb ingatlan esetében a fürdő nem rendelkezik természetes megvilágítással. Legyen szó tehát akár a téli hónapokról, akár a tavaszi, nappali fényben gazdagabb időszakról, a fürdőzésre, feltöltődésre alkalmas helyiségben mindenképpen szükséges a lámpák használata. De mégis milyen stílus mellett érdemes dönteni? Elegendő egyfajta világítás, vagy célszerű többfélét is választani a kényelem érdekében?

Mennyezeti lámpától a fali típusokig

A már-már klasszikusnak számító mennyezeti lámpa egyetlen fürdőszobából sem hiányozhat, hiszen ez ragyogja be az egész helyiséget, és bizonyul ideális választásnak akár fürdőzéshez, akár borotválkozáshoz, vagy hajmosáshoz.  Persze vannak olyan esetek, amikor egy hosszas kádfürdő, lábápolás során szívesen lemondanánk a nagy fényről, és valami hangulatosabbra vágynánk. Ilyenkor jönnek jól a fürdőszobai lámpák közül a falra szerelhető változatok. Ma már olyan típusok is beszerezhetőek, amelyek vízsugár elleni védett burkolattal rendelkeznek, így akár a tusoló környékére is bátran elhelyezhetőek ezek.

Szintén a funkció és a design kettősét rejtik magukban a beépíthető lámpák, melyek mintegy süllyesztett világításként szerelhetőek be fürdőszobai bútorokba is. A lehetőségek tárháza végtelen, s e fürdőszobai lámpák segítségével akár egészen egyedi elképzeléseit is megvalósíthatja lakberendezés során.

Nem mindegy a stílus!

A fürdőszobák kicsi mérete nem csak panelek esetében okoz gondot, hanem sokszor új építésű ingatlanoknál is találkozni a funkciónak nehezen eleget tevő fürdőkkel. A fürdőszobai lámpák kiválasztásakor mind a helyiség méretét, mind a szaniterek és a burkolatok stílusát érdemes figyelembe venni, hiszen igazán mutatós végeredményre csak akkor számíthatunk, ha belépve egységes összkép fogad bennünket. A túl kicsi fürdőszobát nem célszerű telezsúfolni sokféle fényforrással, ám arra törekedni kell, hogy a teljes megvilágításra, és a hangulatfényekre is lehetőség nyíljon mérettől függetlenül.

További hasznos tipp lehet a fürdőszobai lámpák iránt érdeklődők számára, hogy a szórt fényű megvilágítást célszerű előnyben részesíteni, így elkerülhető, hogy a tükörben árnyék vetüljön az arc bizonyos részeire. Ezt a megfelelően elhelyezett lámpatestekkel is megelőzhetjük. Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy ablakkal, természetes megvilágítással is rendelkezik fürdőszobája, akkor se mondjon le a többféle lámpáról, ugyanis az esetek nagy részében reggel, vagy este használjuk ezt a helyiséget, amikor nem biztos, hogy elegendő a természetes fény.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig