Hova utazzak Törökországban?

A cikket eddig megtekintette 38 olvasó - 2023-10-24

Törökország népszerű turistacélpont, elképesztő tengerpartokkal, történelmi nevezetességeivel és természet értékeivel akár hosszú hónapokra elegendő programot kínál. A legtöbben azonban rövidebb időre utaznak, ezért megfontolandó, hogy mely helyszínek felkeresését iktassuk be a szűkre szabott napokba.

Pamukkale Törökország nyugati részén található, és különleges mészkő teraszairól híres. Az üledékes kőzeteken lerakódott víz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik. A természetes úton létrejött medencék fürdőzésre kiválóan alkalmasak, s mellette persze a látvány sem elhanyagolható. A természet szerelmeseinek kötelező célpont.

A kihagyhatatlan városok egyike Isztambul. Itt található a Hagia Sophia, a Topkapi palota, a Kék mecset és a Nagy bazár, ami minden turistát elvarázsol a magas nyüzsgésével. Az építészet, a kultúra és a vallás sajátos egyvelege a két kontinensen elterülő város. S ha már a nevezetességeknél tartunk. és a teljes ókori történelem világában kalandoznál, akkor Epheszosz a legjobb választás számodra. Az ókori romváros mintegy a koncentrációja az iónok, görögök, perzsák, makedónok, rómaiak és bizánciak birodalmi sajátosságainak és kultúrájának. Az Artemisz-templom, a Celsus-könyvtár és a Nagy Színház romjai viszonylag jó állapotban fennmaradtak, és elképesztő programot kínálnak.

Antalya Törökország legnépszerűbb nyaralóhelye. A Torosz-hegység nyújtotta különleges mikroklímának, valamint a földi paradicsomra emlékeztető környezet a vízpart, a napfény szerelmeseinek felejthetetlen élmény lesz.  Az Euro Travel utazási iroda weboldalán egy helyen összehasonlíthatod a legnépszerűbb török városokat.

Hasonlóképp keresett tengerparti város Bodrum. Homokos strandjaival és kitűnő éttermeivel remek időtöltést kínál, de nem érdemes megfeledkezni az ókori látnivalókról sem. Itt helyezkedett el egykor a Világ Hét Ókori Csodájának egyike, Mauszólosz mauzóleuma. Bár egy földrengéssorozat lerombolta, de még így is maradt nevezetesség, például a bodrumi kastély, ami a 15. századot idézi.

Ha pedig hamisítatlan történelemre vágysz, akkor Trójával nem nagyon lőhetsz mellé. A jól ismert faló kicsinyített mása fogadja a turistákat, innentől pedig Odüsszeusz, Homérosz világa tárul eléd. Mivel a térségben kilenc város épült egymásra az idők során, ezért a történelem és az építészet sajátos elegye fogad, elvarázsolva korosztálytól függetlenül a látogatót.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig