Így keressen gluténmentes szálláshelyeket

A cikket eddig megtekintette 30 olvasó - 2019-10-17

Utazni szeretne Magyarországon, de nem mindegy az Ön számára, hogy milyen színvonalú ellátásban lesz része? Szállásfoglalás alkalmával nem csak az árat nézzük, hanem azt is, milyen környezetben nyílik lehetőség a pihenésre. Napjaink embere számára egyre inkább fontos az is, milyen étkezési lehetőségek várnak a kiszemelt szálláshelyen. A speciális étrendi igényekkel rendelkezők között legtöbben a gluténmentes ételeket részesítik előnyben.

A schaer.com weboldalon egy helyen megnézheti, hogy hol találhat gluténmentes szálláshelyeket. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik egészségi állapotuk és közérzetük miatt fokozott figyelmet fordítanak arra, mi kerül a tányérra. A gluténérzékenység gyakran hasmenéssel, puffadással, fáradékonysággal, gyengeséggel, bőrproblémákkal és bizonyos autoimmun betegségekkel jelenik meg. Nyilvánvaló tehát, hogy az életminőségre nagymértékben rányomja a probléma bélyegét, tehát a glutén kerülése jól érthető ok.

Míg az üzletekben a termékek csomagolásán feltüntetésre kerül az, hogy tartalmaz-e glutént a választani kívánt darab, addig egy étterem esetében ez már másként van. Bár a svédasztalos ételek közül választhatunk egyéni döntésünk alapján, és a gluténérzékenyek pontosan tudják, mit fogyaszthatnak büntetlenül, ám az étterem és a főtt ételek kapcsán már másként van ez. A legtöbbek számára kényelmetlen az után kérdezősködni, hogy az egyes fogások milyen alapanyagokkal készülnek, ezért az érintettek előszeretettel választanak köztudottan gluténmentes vendéglátóhelyeket.

A gluténmentes hotelek egyre nagyobb számban vannak jelen hazánkban, hiszen egyértelmű kereslet mutatkozik az ilyen jellegű szolgáltatás iránt. A gluténmentes ételeket előnyben részesítő vendégek igényei maximálisan kielégítést nyernek az ilyen helyszíneken. Mielőtt azonban azt gondolná, hogy csak eldugott, egyfajta különcként számon tartott szállodák szerepelnek a listán, érdemes tisztában lennie azzal, hogy ez korántsem így van. Hazánk több pontján is elérhetőek gluténmentes hotelek, melyek konyháján tökéletesen fel vannak készülve a speciális étkezési igényekkel rendelkező vendégekre is. Mindez napjainkban olyan plusz, ami tulajdonképpen extra rákészülést szinte alig igényel a gasztronómiai szakemberek részéről, mégis nagyfokú elégedettség nyújtható ilyen módon. Gluténmentesen élni napjainkban nem különcség, sokkal inkább az egészségre és a jó közérzetre való tudatos ügyelés egyik megjelenési formája.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig