Így lehet sikeres kereskedő

A cikket eddig megtekintette 952 olvasó - 2014-11-25

Ha mindenáron kereskedni szándékozunk, gondoljuk végig, hogy mit is fogunk csinálni. Gondoljuk bele a kockázatokat is, hisz bármi előfordulhat. Előre döntsük el, mennyit vagyunk hajlandóak kockáztatni, veszíteni. Ezek csak tippek, de jobban járunk, ha követjük ezeket az ötleteket.

Nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy nem látjuk be a hibánkat. Ha hibázunk, legyünk képesek belátni azt. Különben képtelenek lennénk a logikus gondolkodásra, mivel fáj a veszteség, ami ért minket. De ezen túl kell lépni. Mivel csak rossz irányba terelne minket ez a nézet.

Tudni kell időben kiszállni, mielőtt hatalmas lesz a vereségünk. Így legalább minimálisra tevődhet a veszteségünk.

Azt is tudni kell, hogy a kereskedés nem játék, hanem üzlet, és ezért úgy is kell kezelni, mint egy pénzügyi vállalkozást. Ez a fajta kereskedés szinte olyan, mint a szerencsejáték. Van, amikor bejön, de van, amikor nem jön be. Éppen ezért kontrollálni kell a kockázatot, és maximalizálni próbáljuk a profitot is mindig.

Ha nyereséggel zárul a kereskedésünk, akkor jó érzésünk lesz, és lehet elfeledkezünk a korábbi hibáinkról. És azt hisszük, hogy igazi menők vagyunk. Pedig csak szerencsénk volt, ennyi. Legközelebb lehet, másképp lesz. Jó tanács, hogy vezessünk kereskedési naplót, mindent írjunk fel benne. Legalább ki tudjuk elemezni majd amiket rosszul csináltunk, vagy jól csináltunk.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig