Íme az internetes vásárlás előnyei és a buktatói

A cikket eddig megtekintette 1 350 olvasó - 2014-11-25

Szeretnénk egy külföldi internetes oldalról vásárolni. Vajon mi mindenre kell figyelnünk? Származhat-e bajunk belőle? Ha figyelmesen szemrevételezünk néhány dolgot, akkor sok bosszankodástól óvjuk meg magunkat.

Sok mindenre érdemes figyelni, ha vásárolni szeretnénk egy internetes oldalról. Főleg, ha külföldi az illető oldal. Ne rendeljük meg ész nélkül azonnal a kiszemelt tárgyat. Kérdezzünk körbe az ismerőseink körében, vitassuk meg a barátainkkal vagy kérjük szakértő tanácsát, mielőtt nagyobb összeget küldünk el valakinek.

Szánjunk elég időt az ajánlat végiggondolására. A csalók rendszerint nem szívesen adnak időt a gondolkodásra, és hajlamosak azzal siettetni a fogyasztót, hogyha nem hoz azonnal döntést, akkor elmulaszt egy kedvező, soha vissza nem térő lehetőséget.

Soha ne küldjünk pénzt vagy adjuk meg a bankkártya adatainkat olyan személynek, akit nem ismerünk, és akiben nem bízunk. Tudjuk meg először, hogy kivel van dolgunk. Keressünk rá a cégre, a személyre az interneten és ellenőrizzük a cég elérhetőségi és egyéb adatait, mielőtt pénzt küldünk a részére.

Gondoskodjunk számítógépünk biztonságáról. Használjunk folyamatosan frissített szűrőprogramot és tűzfalat a vírusok, valamint a személyes információink és adataink megszerzésére törekvő kémprogramokkal szembeni védelem érdekében.

Ha ezeket a biztonsági intézkedéseket betartjuk, nem érhetnek minket váratlan dolgok a vásárlásunk alatt. És a vásárlás is biztonságosan megtörténhet, a megvásárolt termék is maradéktalanul megérkezhet hozzánk.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig