Indulhat a karácsonyi vásár – irány a Vörösmarty tér?

A cikket eddig megtekintette 2 572 olvasó - 2014-11-25

Nemsokára, egész pontosan pár hét múlva eljön az év utolsó nagyobb ünnepe, a karácsony, a gyermekek nagy örömére. Amiről a legtöbb embernek az ajándékozás jut az eszébe a leghamarabb. És akadnak olyanok is, akik már most megvették vagy megveszik az ajándékokat.

Karácsonyra jobb előbb készülni, jobb időben elkezdeni a készülődést, az ajándékok vásárlását. Így legalább több idő jut egy-egy emberre, és kedvünkre keresgélhetünk megfelelő ajándékokat. Esetleg, ha nem kapható a kiszemelt ajándék, akkor idejében tudunk más után nézni. Valamint ha saját kezűleg készítünk meglepetést, akkor már épp itt az ideje hozzáfogni az elkészítéséhez.

Egyre gyakoribb az online vásárlás is. Hisz ott nem kell sorban állni, hosszú ideig futkosni, mert nem találjuk, amit kigondoltunk. Az előnye, hogy a fotelból is bevásárolhatunk, és az árut házhoz szállítják, és fizetni is csak akkor érdemes, ha már megkaptuk a csomagot. Kényelmes, hiszen így bármikor intézhető a vásárlás.

Többségében a nagy áruházakat válasszák inkább, mivel azokban több a kínálat is. A kisebb játékboltokban kevesebb ember fordul meg, legalábbis egy kutatás szerint. És azt is elmondta a kutatás, hogy a diplomások 16 ezer forint felett fognak költeni, de lesznek emberek, akik akár 30 ezer fölött is vesznek ajándékokat. Leginkább a családnak, a párjuknak, rokonoknak, barátoknak, közeli ismerősöknek esetleg a munkatársuknak.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig