Jól járt a hozamokkal, aki a nyugdíjpénztárban maradt!

A cikket eddig megtekintette 224 olvasó - 2017-03-20

Gyakran hallani manapság arról, hogy az állami nyugdíjrendszer már nem sokáig lesz képes ellátni a rá szabott feladatokat. Bár még mindig sokan vannak, akik kizárólag az állami rendszerre támaszkodnak, de egyre nagyobb azok száma, akik látják az öngondoskodásban rejlő lehetőségeket, és ehhez keresik a megfelelő megoldásokat. Az önkéntes nyugdíjpénztárak, az előtakarékossági számla, vagy a magánnyugdíjpénztár kínálta előnyök megkérdőjelezhetetlenek, s ebben az is szerepet játszik, hogy a hozamok 5% felett vannak.

Mindez nem elhanyagolható annak érdekében, hogy megtakarításai biztosan gyarapodjanak az évek során, de természetesen az állami támogatás is az öngondoskodás mellett szól. De mégis miért olyan fontos, hogy gondoskodjunk a nyugdíjas évek anyagi biztonságáról? Már manapság is tapasztalható az a tendencia, miszerint képtelenség megélni az államtól kapott nyugdíjból, és ez valószínűleg a jövőben csak még inkább így lesz.

Kár lenne azt hinnie, hogy a nyugdíjas években kiadásai csökkenni fognak, hiszen kétségtelen, hogy az egészségmegőrzésre ebben az életkorban már jelentős összegeket kell költeni. Ugyanakkor a munkával töltött évek alatti életszínvonalat is szeretnék a legtöbben megőrizni, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy legyen mihez nyúlni az állami pénz kiegészítésére, vagy akár teljes mértékben azt kipótolva. Ha nem tudja, melyik lehetőség lenne ideális, akkor érdemes szakemberhez fordulnia, aki a hozamok ismeretében kalauzolja el az egyes ajánlatok között.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig