Kerámia borhűtő, borhűtő berendezés, egyénre szabott igények

A cikket eddig megtekintette 280 olvasó - 2017-05-22

Sok ember néha szükségét érzi annak, hogy eseménytől függetlenül elkortyolgasson egy pohár finom bort, akár rendelkezik saját borpincével, akár az ezt helyettesítendő, igényes kialakítású borhűtő fontosságára, meglétére esküszik, mindenképpen kész előkeresni a hangulatához leginkább igazodó bortípust.
Bor, kandallóropogás, egy jó könyv, avagy egy kiváló beszélgetőpartner, naplemente, nyári illatok, vagy a tél fűszeres, narancsos-fahéjas aromája, mind olyan kedvcsinálók, amelyek felüdítik a hétköznapokban megfáradt embert.

Miért a borhűtő? Miért a borpince?

A legtöbb borínyenc a borpincék nélkülözhetetlensége mellett hűségesen kiáll, hiszen ehhez –érthetően – tradíció, tisztelet, hangulat és még jónéhány látható és láthatatlan szál csatlakozik. Vannak azonban olyan borkedvelők is, akik valamilyen okból kifolyólag (legyen szó akár helyhiányról, akár komfortigényről) inkább a borhűtő berendezés, -szekrény vásárlással, -készíttetéssel szimpatizálnak.
Bárhogyan is döntünk, az magában hordozza egyéni életstílusunkat, elvárásainkat, kívánalmainkat.
Egy termoelektromos, 12 és 18 fok közötti hőmérsékleten funkcionáló hűtőberendezés több profillal, színnel, kialakítással rendelkező palettáról választható ki, minden esetben a rendelő, vásárló igényeihez igazodva.
Beszerezhető digitális hőmérséklet-kijelzővel, elektronikus vezérléssel, rezgésmentes üzemeléssel, zajtalan, vagy csendes kialakításban. Az előbb felsorolt jellemvonások lehetővé teszik a modern komfortelvárásoknak való megfelelést, mindehhez ugyanis a szerkezetek optimális mértékben igazodni tudnak.
Ezenfelül a kialakítás, a dizájnérték is mérvadó lehet, hiszen az igényes vásárló figyelembe veszi a megcélzott termék eleganciáját, stílusát, valamint mindazokat az elemeket, amelyek az otthon atmoszférájához, lakberendezéséhez igazodni képesek. Ehhez a borhűtő magával hozza dekoratív üvegajtóval ellátott variációját, praktikusságát, ízléses külcsínét.

Hűtőszekrény és/vagy kerámia?

Borban az igazság, közli velünk a híres szólás, amelynek korszerűsített változata az is lehet, hogy a bortárolás minőségétől válhat függővé a borban fellelhető, a bor által előidézett igazság.
Az élelmek és italok hűtésével, illetve fűtésével összekaroltan jár a takarékosság, a hosszabb távú berendezkedés megléte, a tárolás igénye, a stabilitás kívánalma. A borkedvelők körében manapság nagy hírnévnek örvend a borhűtő, amely a bor minőségi tárolását elősegítendő praktikus berendezésként szerepelhet az ezt igénylők környezetében.
Amikor minőségi bortárolásról beszélünk, akkor több alternatívát szükséges méltányolnunk. Ezek közül jelen esetben a hűtőszekrényes hűtésről és a funkcionális kerámia egy remek alakításáról, a borok hűtésére is alkalmas készletről beszélünk.
Akár hasznossági szempontokat, akár az attraktív látványt vesszük kiindulópontnak, az egyén szava lesz/lehet a döntő. Egy azonban mindkét apparátus tekintetében igaz. Nem egyébről van szó, mint a bor ideális hőmérsékleten tartásáról.

Egyén és borízvilág-preferálás

A boros pohár, a dugóhúzó, sajtkülönlegességek, borhűtő, ínycsiklandó ételek, szórakoztató, barátcsalogató történetek mesélése, mind olyan „feltételek”, amelyek varázslatossá teszik a borkóstolással egybekötött baráti-, családi összejövetelek atmoszféráját.
Ilyenkor kerülnek felszínre az egyén specifikus borigazságai, melyek éppen annyi igazság-alternatívát tárnak elénk, ahány borimádó van, és a maga módján mindegyik nézőpont értékesnek minősülhet.
A „jó” jelző relatív lehet, hiszen ami egy igazi borfanatikus esetében szentségtörésnek számít (gondoljunk itt a kólát borral, vagy a bor felvizezése esetére), az egy „normál” borfogyasztó fénytörésében elhozza magával a rég és hőn álmodott szeletke mennyországot.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig