Kipróbáltad már ezt a személyi jövedelemadó kalkulátort?

A cikket eddig megtekintette 307 olvasó - 2020-02-03

Ahogy a vicc tartja: ha nincs kivel beszélgetned, és úgy érzed, senki se figyel rád, akkor egyszerű a megoldás. Ne fizesd be az adódat, és a NAV hamar fel fog keresni. Viccet félretéve, mindazoknak, akiknek bármiféle jövedelme keletkezik, ezt jelentenie kell az adóhatóságnak.

Az esetleges kedvezményekkel módosított, bruttó nettó bérkalkuláció alapján kiszámított személyi jövedelemadó összegét évről-évre be kell vallani, és az aktuális adózási évre vonatkozó törvényi előírások szerint meg kell fizetni.

Jó, ha van a háznál egy bérkalkulátor

Az előzetes bérkalkuláció elvégzéséhez szükséges személyi jövedelemadó kalkulátor számítási eljárásainak alapja így mindig a mindenkori, aktuális adózási évre érvényes törvényi és jogszabályi előírás.

Az ügyfélkapun át benyújtandó, hivatalos személyijövedelemadó-bevallás leadása előtt ezért érdemes letölteni ezt a hasznos és könnyen kezelhető személyi jövedelemadó kalkulátort, amelynek előzetes, részletekbe menő kitöltése lényegesen egyszerűbbé és kényelmesebbé teheti a bevallás elkészítését a hivatalos kitöltő felületen.

A jó bérkalkulátor mindent kiszámol helyetted

A személyi jövedelemadó kalkulátor ráadásul nem csak a munkavállalók, de annak munkaadói, a szociális hozzájárulást, a szakképzési hozzájárulást, az összes munkaadói terhet és az összes munkaadói kedvezmény összegét is tartalmazó oldala a munkáltatók számára is hasznos időszaki információkat nyújthat.

Az adóalapot sok tétel csökkentheti

Bár a béren kívüli juttatások (cafeteria, SZÉP kártya, utalványkártyák, oktatási utalványok, diákhitel törlesztésére adható támogatás, lakáscélú támogatás stb.) adózása és a hozzájuk kapcsolódó adózási jogszabályok és törvények ugyan évről-évre változnak, de bizonyos mértékig leírhatóak az adóból.

Ám amennyiben ezen béren kívüli juttatások összege eléri, illetőleg meghaladja a törvényben megszabott adómentességi összeghatárt, épp olyan adó- és járulékfizetési kötelezettség keletkezik utána, mint jövedelem esetén. Ezt pedig az adóbevallásban minden esetben fel kell tüntetni.

Töltsd le díjmentesen a profi bérkalkulátort

Ingyenesen letölthető, és jócskán meg tudja könnyíteni az életedet. Ez a személyi jövedelemadó kalkulátor mindig kéznél lehet és akár egyetlen kattintással azonnal rendelkezésedre állhat.

Legyen szó akár egy új pozíció felkínálásáról és az azzal járó bruttó bér nettó összegének kiszámításáról, akár annak előzetes meghatározásáról, hogy aktuálisan kapott béren kívüli juttatásaid után vajon keletkezik-e majd adó- és járulékfizetési kötelezettséged.

A letöltött SZJA kalkulátor táblázatában található, a számításhoz szükséges bér vonatkozású adatok valamint kiegészítő tételek kitöltését követően a program automatikusan, egy pillanat alatt elvégzi a számodra szükséges számításokat.

Így nem csak az aktuális munkaviszonyodból származó bevételed után SZJA mértékéről lehet azonnali információd, de szükség esetén bruttó béred alapján azonnal ellenőrizheted a kézhez kapott-, vagy előre vetítheted a várható nettó jövedelmed összegét is.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig