A költöztetés nagy felelősséggel jár

A cikket eddig megtekintette 383 olvasó - 2017-10-08

Néha, ha nem mélyülünk bele jobban a témába, akkor egyes dolgokat egyszerűnek kiáltunk ki, holott a valóságban egyáltalán nem azok. Például a költöztetés elsőre lehet, hogy nem tűnik egy komoly agymunkát és fizikai erőt megkívánó feladatnak, de ha jobban belegondolunk, akkor pont az ellenkezője igaz. Hiszen nem csupán annyiból áll, hogy behajigálunk néhány holmit a kocsiba és átfuvarozzuk ezeket egy új helyszínre. Koleszbe költözni, vagy átcuccolni egyik bútorozott albérletből a másikba, még talán majdnem ilyen könnyedén meg is oldható, de ha egy egész lakásnyi bútorról, berendezési tárgyról , értékről van szó, akkor a költöztetés ennél jóval több. Először is meg kell tervezni a munkát.

Mi, hogyan kerüljön ki a házból, milyen sorrendben, miként legyenek felrakodva a szállító járműre, illetve azt is számba kell venni, hogy melyek azok a tárgyak, amik extra védelmet, figyelmet igényelnek a sérülékenységük, értékük miatt, valamint mik nem fognak egyben kiférni az ajtón, folyón, lépcsőházban vagy beférni a teherautóba. Ha ez megvan, akkor a kijelölt dolgokat plusz védelemmel kell ellátni, dobozokat, buborékfóliát használni, a túl nagynak ítélt bútorokat pedig lapra szerelni, szállítható formába hozni. Ezután jöhet a lakásból való kihordás, ami sok veszéllyel járhat. Egy rossz mozdulat miatt, sérülhet az éppen soron lévő értéktárgy és a rakodó munkás is. Tehát, akik ezt a lépést végzik körültekintőek kell legyenek és fontos, hogy már legyen tapasztalatuk ezen a téren. A berakodás történhet a kihordással egy időben is, vagyis, ahogy valamit kihoznak, azt be is tehetik a kocsiba, de ez csak akkor működik, ha alaposan meg volt tervezve a sorrend. Amennyiben ez nem történt meg, akkor minden ki kell kerüljön és csak azután lehet eldönteni, mi, hol fog helyet kapni.

Egyes darabokat külön is fixálni kell, másokat meg egymással kell kitámasztani úgy, hogy a fuvarozás során ne tudjanak sérülni. Ugyanis a költöztetés azzal a veszéllyel is jár, hogy az úton keletkezik kár a rakományban. Hiszen kátyúk vannak, hirtelen fékezni kell, ami miatt bizony bármi eltörhet, elszakadhat, ha nem volt minden megfelelően rögzítve. Ugyanakkor a feladat még a sikeres átszállítással sem ér véget, hiszen a lerakodás és az új lakásba való behordás is a költöztetés részét képezi. Itt is ugyanúgy figyelni kell a sérülésmentes munkavégzésre, mint kihordáskor és még a becsomagolt, szétszerelt holmikat is vissza kell állítani az eredeti állapotukba. Mindezt számba véve,a költöztetés mindennek mondható csak egyszerűnek nem, tehát kell a profi segítség.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig