A kutya tanítása hatékonyan – kutyaiskolában

A cikket eddig megtekintette 1 081 olvasó - 2015-03-29

Mindannyian szeretnénk, ha olyan kutyánk lenne, amelyik szófogadóan viselkedne. Hiába tanítjuk, hiába szólunk rá, nem hallgat ránk. Ne essünk kétségbe, erre jók a különféle kutyaiskolák. Ahol is szakszerű oktatásban részesül a kedvencünk.

Nincs más dolgunk, keressünk egy jó kutyaiskolát a környékünkön. Amennyiben teljesen nevelhetetlennek tartjuk kedvencünket. Az újságokból, vagy az interneten is kereshetünk ilyen iskolákat.

Persze több szempont sem mindegy. Nézzük meg, hogyan folyik az oktatás az egyes iskolákban, milyen feladatokat kell megoldaniuk a kutyusoknak, milyenek az oktatók, és persze mennyibe kerül mindez. Csakis olyat válasszunk, mely minden szempont szerint megfelel számunkra és a kutyusunk számára.

Minél fiatalabb, annál jobban és könnyebben lehet megtanítani kedvencünket, ami neki is, és nekünk is csak a hasznunkra válhat. Hiszen vihetjük majd sétálni, esetleg eljöhet velünk a boltba, vagy utazhat buszon is. Egyszóval okosabb lesz, hozható, vihető bárhova. Tehát, ha nagyon neveletlen, mindenképp megéri keresni egy jobb kutyaiskolát a számára.

Nem kell bezárkóznunk a lakásba, mert félünk kimenni a kutyánk helytelen viselkedése miatt. Hiszen ezért vannak a kutyaiskolák, azok a kutyáért vannak. Ott játékosan, de mégis hasznosan tanítják őket. Esetleg összebarátkozhatunk más gazdikkal, akiknek hasonló fajta kutyáik vannak, legalább a gondjainkat és örömeinket meg tudjuk osztani egymással. És még az se hátrány, ha esetleg a kutyusaink jól érzik magukat.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig