A lakás hitelkalkulátor 2017-ben is mindenkinek segítséget nyújt

A cikket eddig megtekintette 316 olvasó - 2017-10-24

Az őszi időszakban is számtalan család dönt úgy, hogy elindítja az ingatlan vásárlásait, hiszen ebben az időszakban olcsóbban lehet lakáshoz jutni. A hitelkalkulátor 2017 évben is mindenkinek segítséget nyújt a nehéz döntések meghozatalában. Ma már több weboldal is rendelkezésünkre áll, hogy a hitelek közül azt válasszuk ki, amelyik számunkra tökéletes.

A hitelek összehasonlítása után már sokkal könnyebb meghozni a jó döntést, hiszen minden fontos információ a rendelkezésünkre áll. A lakáshiteleknél fontos szem előtt tartani a THM mutatót, hiszen az már minden költséget megmutat és semmilyen rejtett költséggel nem kell számolni. A THM %-ban van megadva a banki ajánlatoknál, így annak segítségével pontosan láthatjuk, hogy mekkora költséggel érdemes számolnunk, ha az adott hitelt vesszük fel. A kalkulátorok jelzik, hogy a futamidő leteltekor mekkora lesz a teljes visszafizetendő összeg, emellett láthatjuk, hogy havonta mekkora törlesztőrészlettel érdemes kalkulálnunk. Használt lakás vásárlására, lakásfelújításra, bővítésre és korszerűsítésre is vehetünk fel hitelt. Sokan már hitellel terhelt ingatlant szeretnének értékesíteni és úgy megvásárolni az új lakást. Ilyen esetekben érdemes az adósságrendező hiteleket is áttekinteni, hiszen össze lehet vonni több hitelt is. Egy hitelt fizetni mindig olcsóbb, főleg ha azt egy banknál tesszük. Ilyenkor a többi bankköltség, számlavezetési díjak mind megszűnnek, ennyivel is több marad a családi kasszában.

Visszatérve a lakás vásárlásra az MKB-nál nagyon kedvező áron lehet felvenni a kamatkövető forint lakáshitelt. Egy 10 000 000 forintos hitelnél a THM mindösszesen 2,72%, a havi törlesztőrészlet pedig 67 130 forint. 12 158 041 forintot fogunk a futamidő végéig visszafizetni a banknak. Láthatjuk, hogy a hitel teljes költsége 2 158 041 forint lesz. Minden hitelfelvétel előtt alaposan gondoljuk át, hogy a családi költségvetés elbírja-e ennek az összegnek a kifizetését, hiszen fontos, hogy ne kerüljünk hitelcsapdába. A családoknak javasoljuk, hogy írják össze az összes havi kiadásukat, ide értve a várható kiadásokat is. Ilyen lehet egy beiskolázás, egy utazás, egy autó vásárlás stb. Ezekkel mind érdemes számolni és úgy felvenni a hitelt, hogy biztosak legyünk annak visszafizetésében.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig