A lakásbiztosítás egyik legfontosabb része az üvegkár

A cikket eddig megtekintette 372 olvasó - 2017-04-18

Az ingatlanokban előforduló káresemények között előkelő helyet foglal el az üvegkár. Lakásbiztosítás megkötésekor tehát erre a területre mindenképpen ki kell terjednie a szerződésnek. A legtöbb biztosító társaság esetében benne foglaltatik az alapcsomagban, másoknál kiegészítő biztosítás keretein belül kell fizetni érte. Nem feledkezhetünk tehát meg arról, hogy a szerződést és az abban foglaltakat minden esetben alaposan tanulmányozzuk át, így biztosan nem marad majd ki olyan lényegi terület, mint az üvegkár biztosítása.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor figyelmetlenségből törik az üveg. Ehhez elég csak a nem megfelelő szellőztetés és a hirtelen becsapódott ablak. Sajnos számolni kell azzal az eshetőséggel is, hogy illetéktelenek jutnak be az ingatlanba, s erre a célra az ablakot, vagy például az erkélyajtót választják. A betörések helye rendszerint a bejárati ajtó szokott lenni, de ha ott ellenálló zárba ütköznek, akkor az erkély vagy az ablakok felől is próbálkozhatnak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy amennyiben hétvégi kirándulást vagy hosszabb utazást tervezünk, úgy mindenképpen figyeljünk az otthon megfelelő biztonságára. Hasznos, ha barát, rokon időnként bemegy a lakásba, vagy időzített világítást használunk. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy az ingatlan ne tűnjön elhagyottnak, hiszen az ilyenek szinte vonzzák a rossz szándékú alakokat.

A nyílászárók zárjain túl hasznos arra is figyelni, hogy milyen üveg mellett tesszük le a voksot. Az 5 mm síküveg ára 9500 Ft (Forrás: http://www.uvegezes.info/) , ez a típus főként lakossági felhasználásra bizonyul ideálisnak. A biztonsági üveg szintén remek választás, ugyanis speciális kialakításánál fogva lehet védekezni vele az üveg betörése, bedobása ellen. A sokszor két-vagy több rétegből álló üveg közé PVB fólia kerül, mely konstrukció egyébként az időjárás viszontagságainak is kiválóan ellenáll. Ma már arra is lehetőségünk van, hogy bontás nélkül cseréltessük ki a nyílászárókat, ezzel a helyreállítás jelentős költségét megspórolva. Lakásbiztosítás megkötése előtt tehát mindenképpen gondoljuk át, milyen csomag lenne az ideális, melyben egyúttal az üvegkár is szerepel a térített káresemények között.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig