Megújul a vonathálózat, avagy új vonatok érkeznek

A cikket eddig megtekintette 1 519 olvasó - 2014-11-16

Többször kell utaznia a munkája miatt Budapest környékén. Többször vonatozik, mert kényelmesebb, mint a busz. Gyermekei is jobban elférnek benne, ők is szeretnek vonattal utazni.

Korszerűbb, új vonatok érkeztek októberben, melyek kék-fehér és zöld-sárga színűek. Több utasnak van helye benne, kényelmesek az ülések. Talán kicsit zsúfoltnak tűnik a sok ülés, de ez csak azért van, hogy több embernek legyen férőhelye. Kerekesszékkel is kényelmesen utazhat, sőt babakocsival is könnyen elfér, mivel akadálymentesek ezek az új vonatok.

Újdonság, hogy feltölthetjük útközben a lemerült telefonunkat, laptopot is használhatunk, már áramról is. És internetezhetünk kedvünkre, akár az egész úton. Szemetelni viszont nem lehet akárhogy, mert szelektív gyűjtőket helyeztek a vonatokba. Vigyázzunk, melyik fajta szemetet hova dobjuk. Hisz ezek a vonatok Európai Uniósak, már ilyenek közlekednek más tagországokban.

Javult az utastájékoztatás is. Nagy monitoron írják ki, éppen merre jár a vonat, milyen megálló következik, mennyi a pontos idő. Ez nagyon hasznos szolgáltatás, mivel nem mindenki van tisztában azzal, hogy merre is van éppen vagy milyen megálló is lesz a következő.

Ezek a vonatok leginkább Budapest elővárosaiban közlekednek, Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest Székesfehérvár vonalon. Később azonban a Budapest-Gőd-Vác-Szob, a Budapest –Pusztaszabolcs valamint a Budapest-Monor vonalon is fel fognak tűnni. Ha gyakran jár arra, sűrűbben fogja élvezni a kényelmüket.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig