Miért felelős az IBA (International Bar Association)?

A cikket eddig megtekintette 1 222 olvasó - 2015-02-05

Fogyasztóvédelmi jog, befektetésvédelem, pereskedés és vitarendezés- csak néhány olyan terület, amelyek napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak akkor, ha jogérvényesítésről van szó. Nem véletlen, hogy a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda is kiemelten kezeli ezeket, hiszen ügyfelei közül sokan érdeklődnek irántuk. A nemzetközi kapcsolatok, és a külföldi érdekeltséggel rendelkező cégek képviselete szintén fókuszban vannak, ha hazánk egyik legnagyobb múltú, nagyszámú szakemberrel dolgozó irodájáról van szó.

Ezúttal ismét szakmai elismerés érte az irodát, ugyanis az IBA kamarai ügyek bizottságának magyar alelnököt neveztek ki, Dr. Köves Pétert az LKT ügyvédi iroda partnerét. Az IBA az ügyvédeket, ügyvédi irodákat és nemzeti ügyvédi kamarákat tömörítő szervezet, amely a maga nemében a legnagyobbnak számít nemzetközi szinten. Feladatai közé tartozik minden olyan teendő, amely a nemzeti ügyvédi kamarák ügyvédi érdekképviseletével kapcsolatos, tehát szerepe korántsem elhanyagolható.

Dr. Köves Péter egyébként már korábban is ellátott hasonló teendőket, 2008-ban ugyanis a CCBE elnöki tisztét töltötte be, ami akkoriban azért is számított fontosnak, mert a régióban elsőként a magyar szakemberre esett a választás.

A nemzetközi tapasztalatokkal és jelentős múlttal rendelkező ügyvédi iroda nevét tehát kétségtelenül öregbítette ez a megtiszteltetés is, csakúgy, mint azok a megbízatások, amelyeknek időről-időre eleget tesznek az iroda nagy szakértelemmel rendelkező munkatársai. Nem véletlen, hogy ügyfeleik maximálisan elégedettek szoktak lenni a kapott szolgáltatásokkal.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig