Miért keresnek sokan lakóparkban épült eladó lakásokat?

A cikket eddig megtekintette 33 olvasó - 2019-11-16

A CSOK és a családok számára igénybe vehető kedvezmények az ingatlanpiacot is felpörgették. Nem csak az újépítésű ingatlanok iránt érdeklődnek sokan, hanem a használt típusok után is. Az árak még mindig a fővárosban a legmagasabbak, de vannak olyan vidéki városok is, hol szintén igen mélyen a zsebbe kell nyúlni már egy átlagos ingatlan vásárlása során is. Kecskeméten vagy például Debrecenben a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően minden korábbinál magasabbak az árak.

Hasonló a helyzet a nyugati országrészben is, ahol elsősorban a határ közelsége és az ausztriai munkavállalás opciója miatt van ez így. Vannak azonban olyan lakóparkok, melyek megfizethető árkategóriát képviselnek, és a minőségről sem kell lemondani esetükben. Több előnye is lehet annak, ha valaki egy jó lakóparkban él. A biztonság és a csendes környezet alapvetőnek számít, de nem ritka, hogy extra szolgáltatások, például wellness és fitness is igénybe vehetőek a lakópark részeként.

Sokan vannak, akik számára mindössze a megfizethetőség és az igényes környezet a lényeges. A Gesztenye Lakópark felújított ingatlanokkal áll rendelkezésre Körmend területén. Már akár 12 millió forinttól megvásárolhatóak a lakások, ráadásul plusz tárolók is járnak bizonyos ingatlanokhoz. Ez az árkategória kifejezetten előnyös akkor, ha azt nézzük, az osztrák határ innen alig 15 perc alatt elérhető. Rendkívül sokan keresik a boldogulást a határon túl, és ha országot nem váltanánk lakóhely szempontjából, akkor a határhoz közeli városok remek választásnak bizonyulnak.

A lakóparki ingatlanok egyébként befektetési céllal is megállják a helyüket, hiszen garantáltan kiadhatóak az itteni garzonok. Sopron és Zalaegerszeg közelsége a munka és a szórakozás kapcsán is mindenképpen figyelmet érdemel, de nem elhanyagolható az sem, hogy a csendes lakóparki övezet épp azt a nyugalmat kínálja, amire sokan vágynak.

A lakóparkok gombamód szaporodnak napjainkban, ám a túlárazott megoldások helyett érdemes a praktikus, megfizethető, mégis színvonalas lehetőségeket előnyben részesíteni. Felejtse el a kivitelezői hibákból adódó késéseket, hiszen a Gesztenye esetében egy már meglévő ingatlanról van szó, melynek teljes körű felújítása után értékesítik a lakásokat.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig