Milyen színű a hálószobája? Így hat az alvására

A cikket eddig megtekintette 915 olvasó - 2014-11-16

Szeretne egy jót aludni az éjszaka? Tudja meg, melyik színt kell használnia a hálószobájában.

A kékről azt gondolják, hogy lassítja a szívverést. Nem lehet olyan rossz, hisz lehet élvezni az éjszakai alvást. Azok, akik ezt a színt használják, ők alszanak a legtöbbet – körülbelül 8 óránál picivel többet – és boldogan és kipihenten kelnek reggel.

A zöld és a sárga is nyertes színek. Azoknál, akiknek ilyen színű a hálószoba, ők is sokat alszanak, többet, mint 7 óra.

Azonban, még mindig jobb szín, mint a lila, ami túlságosan stimuláló, és ráadásul nem is nyugtató szín. A szürke és a barna sivár és nyomasztólag hat az agyra.

Egy amerikai tanulmány alapján megtekintettek 2000 otthont, hogy megvizsgálják, hogyan hatnak a színek az alvásra. Azt találták, hogy az emberek inkább díszített szobában alszanak, melyek sárga, kék vagy zöld színűek. Szebbek, mint a sima fehér.

Ha jót akarunk aludni és jól akarunk aludni, mindenesetre válasszunk egy olyan színt, amit szeretünk, és elviseljük, ha olyan színű lesz a szobánk fala. És persze díszítsük úgy ki, hogy számunkra megnyugtató hatást érjen el. Úgy, hogy abban otthon érezzük magunkat. És akkor lámpaoltás után is nyugodt álmunk lesz, nem fog fájni a fejünk a túl élénk színektől, vagy az olyan színektől, amik nem megnyugtatóan hatnak ránk.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig