Napelem rendszer Érden – A telepítés menete

A cikket eddig megtekintette 32 olvasó - 2022-07-14

Az alternatív energiaforrások idejét éljük. A mai kor emberének be kell látnia, hogy a fenntarthatóság érdekében nélkülözhetetlen a megújuló energia előnyben részesítése. Az aktuális világpolitikai helyzet és az elérkezett energiaválság mind erre hívják fel a figyelmet. A napelem rendszer kiépítése tulajdonképpen bármely ingatlan esetében lehetséges. Ahol a tető nem alkalmas a telepítésre, ott a talajon, szigetszerűen valósítható meg a rendszer kiépítése.

Az ST Solar Érden is vállalja napelem rendszerek telepítését. A folyamat a helyszíni felméréssel indul, majd a megrendelővel egyeztetve kerül kiválasztásra a legjobb megoldás. Az inverter a napelemek által előállított egyenáramot váltóárammá alakítja, így az a háztartás számára felhasználható lesz. Arra is van mód, hogy a szolgáltató rendszerébe feltöltse a tulajdonos a nem tárolható, felesleges energiát. Nem véletlen, hogy a napelem rendszer a korszerű energiaellátás alapjának számít, ráadásul segítségével az ingatlan hűtése, fűtése éppen úgy megoldható, mint az egyéb, elektromos energiát felhasználó berendezések üzemeltetése.

A rendszerek akár 30-40 éven keresztül üzemelnek, ha pedig az inverterrel adódna gond, olyan márkát is választhatunk a kezdetekkor, mely szinte szétszerelés nélkül javítható, helyettesíthető a meghibásodott alkatrész. Az inverter szerepe egyébként nem merül ki az átalakításban, hanem szerepet játszik a napelemek működésének figyelésében. A telefonos applikáción keresztül irányítható, szemmel tartható az üzemelés, az energia előállítása, a funkcionálás.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a környezettudatos megoldások korát éljük, amikor egyre többen igyekeznek a saját mindennapjaikban tenni a változás érdekében. A körülöttünk kialakult gazdasági, politikai és globális helyzet mind arra hívja fel a figyelmet, hogy az ökológiai lábnyom csökkentésének ideje elérkezett. Ennek egyik módja az energiaszektor átalakítása, a kiépített rendszerek újragondolása.

A napelemes megoldásnak köszönhetően hazánk ingatlanjaiban is elérhető a megfizethető energia. Mindössze a kezdeti beruházás a költséges, de ennek mértéke csökkenthető az aktuális pályázatok kihasználásával. Bolygónk állapotának megőrzése, az élhető feltételek biztosítása nemcsak saját életminőségünk érdekében fontos, hanem azért is, hogy a jövő generációi szintén megtapasztalhassák a Föld jelentette szépségeket.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig