Ne essünk pánikba, ha kicsi az otthonunk

A cikket eddig megtekintette 932 olvasó - 2014-12-27

Akárhogy is tologatjuk a bútorokat, mindenképp az jön ki, hogy túl kicsi a lakásunk. Nem lehet egyszerűen kirúgni a falakat, ha nem férünk el benne rendesen. De viszont meg tudjuk változtatni a színeket, a bútorok állását, és némi trükkel olyan hatást érhetünk el, mintha tágas és nagy lenne.

Ha térre vágyunk a lakásunkban, szabaduljunk meg mindentől, ami csak foglalja a helyet. Legalább olyan búrotok kerüljenek ki, amelyek csak a helyet foglalják. De olyanokat is dobjunk ki, melyek csak állnak már évek óta. Például a nem használatos dobozok, régi konzervek, porcelántárgyak, fotelek esetleg, régi lemezek, valamint a nem használatos ruhák.

Jusson be több fény az ablakokon keresztül.
Minél több fényt kap a lakás, az optikailag annál nagyobbnak tűnik. És még világosabb is lesz. Ha esetleg kintről nem lehet belátni, az ablakot csupaszon is hagyhatjuk. Bár ez lehet kicsit kopárnak tűnik, ezért virágos vázákat helyezhetünk az ablakok elé. De sima függönyt is tehetünk az ablakra, ami viszont mindenképp legyen fényáteresztő.

Lámpákat helyezzünk a lakás különböző pontjaiba, mivel a természetes fény csak időszakosan oldja meg a világosságot. Legjobbak a különböző magasságú lámpák, melyek feje mozgatható.

A színekkel is lehet játszani.
Válasszunk lágy, finom, halvány színeket, hogy azt a hatást érjük el, hogy tágas az otthonunk. A bútorokat is tegyük multifunkcionálissá.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig