A negatív érzelmek kiiktatása az életünkből

A cikket eddig megtekintette 1 058 olvasó - 2015-03-29

Vidámság, szomorúság, düh, bosszúvágy, szeretet, búskomorság. Ezek negatív és pozítiv hatású érzelmek, melyek különböző hatást gyakorolnak ránk. Nem számít ujdonságnak, hogy a negatív érzelmek számos betegség hordozói.

Nézzük az elején. Mikor megtapasztalunk különböző dolgokat, testünk vegyi anyagokat bocsát ki. Melyek néhány esetben boldoggá, vagy éppen szomorúvá tehetnek minket. Ilyen anyag például a szerotonin vagy a dopamin, esetleg a kortizol, amikor is stresszes időszakot élünk át.

Vizuálisan nem látható, de az elme és a test kapcsolata igen szoros. Például valamihez pozítivan állunk hozzá, és egészségesen élünk, de van olyan is, hogy negatívak vagyunk teljesen, tele önpusztító gondolatokkal, és egyáltalán nem is foglalkozunk a belső problémáinkkal. Előbb-utóbb betegek leszünk, hiszen az önpusztítással beteggé tehetjük a testünket is, nemcsak a lelkünket. Figyeljünk oda, milyen a hangulatunk, milyenek az érzelmeink.

Rosszak a negatív gondolatok, de a negatív hozzáállás is az. Nem szabad a napot rossz passzban kezdeni, tele negatív gondolatokkal. Vegyünk mély lélegzetet, igyunk egy finom teát vagy kávét, és ne gondoljunk semmi rosszra. Gondoljunk arra, teljesen fölösleges bosszankodni, a baj attól még nem fog elmúlni. Fölösleges magunkat még több bajba sodorni. Legyünk vidámak, legyenek pozítiv gondolataink, ez élteti a lelket. Hallgassunk több kellemesebb zenét, mely nyugtatólag hat a lelkünkre. Nyissuk ki az ablakot, és engedjük be a finom és friss levegőt. Tehát csak pozítivan!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig