Néha pont egy webáruházban lehet megtalálni az épp akciós gumikat

A cikket eddig megtekintette 41 olvasó - 2019-07-19

A biztonságos közlekedés nem csak azon múlik, hogy az aktuális helyzetnek megfelelően reagálunk-e a volán mögött. Akár a használt autógumi is hatással lehet a területre. Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicsere fontosságát. Ennek ellenére sajnos tény, hogy az autósok egy része nem foglalkozik a témával, és maximum akkor cseréli le a gumikat, ha azok a kritikus profilmélység alá kopnak.

Napjainkban a szükséges gumikat akár webáruházon keresztül is beszerezhetjük, így még csak az otthon kényelmét sem kell elhagyni. Ez nagy előnynek számít, és így már valóban nem állhat semmi a gumicsere útjában. Vagy mégis? Sajnos sok autós sajnálja a pénzt a gumira, pedig ez akár a közlekedés biztonságára is hatással lehet. Mindig érdemes online is keresgélni, ugyanis vannak olyan weboldalak (pl. https://www.akciosgumi.hu/), ahol egy helyen megnézheti, hogy milyen autógumik kaphatók akciósan.

Mielőtt azonban arra gondolna, hogy kizárólag silány minőségű abroncsokhoz juthat hozzá ilyen módon, érdemes egy próbát tennie, hiszen ismert, már számtalanszor bizonyított márkák termékei is elérhetőek az akciós kínálatban. Nem tudja, melyeik mellett lenne érdemes letennie a voksot? Gyakran még tapasztalt autósok is tanácstalanul állnak napjaink hatalmas kínálata előtt. Az ADAC autógumi tesztjei nagy segítséget nyújthatnak azoknak, akik nem ismerik az egyes márkák előnyeit, vagy például a legjobbat szeretnék magukénak tudni a kínálatból.

Ugyan a négyévszakos abroncsok is nagy népszerűségnek örvendenek, mégis sok autós inkább a téli és a nyári gumi váltogatásával igyekszik gépjárművét felkészíteni az évszakváltásra. A kritikus hét fokos hőmérséklet megállapítása napjainkban korántsem egyszerű, hiszen míg egyik pillanatban az őszi hónapokban közel a fagypont éjszakánként, addig máskor nappal akár húsz fok környéki hőmérsékletet is mérhetünk. A globális felmelegedés azonban ne tévesszen meg, és a biztonság érdekében a gumicserével ne várjuk meg a decemberi hónapot, amikor egyik pillanatról a másikra leeshet az első hó.

Gumicsere alkalmával vizsgáljuk azt is meg, hogy a tavalyi szett még megfelelő állapotban van-e, vagy esetleg azonnal egy új szett beszerzésére lenne szükség. Ne feledje, kopott gumikkal akár háromszorosára is nőhet a féktávolság. Ne kockáztasson, szerezze be online a szükséges gumi szettet!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig