Nem csak a szakácsoknak fontos a kés

A cikket eddig megtekintette 288 olvasó - 2018-02-18

A gasztronómia területén nélkülözhetetlenek azok az eszközök, melyek a kifogástalan végeredmény tányérokra varázsolásában segítenek. Háziasszonyként az otthoni konyhában, vagy akár a legnívósabb éttermekben egyaránt helyet kapnak a prémium kategóriás kések. Ezek a szeletelésben, az alapanyagok feldolgozásában, vagy akár a tálalásban is nagy segítséget nyújthatnak. A jó kés nem pusztán egyszerűen élezhető, és biztos fogást tesz lehetővé, hanem az időtálló minőség terén is hozza az elvárt színvonalat.

 

Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy kizárólag a napi ebéd elkészítésekor érdemes jó minőségű késeket előnyben részesíteni, érdemes tudni, egy más területre is igaz ez. A henteseknek elengedhetetlen, hogy jó minőségű kést használjanak munkájukhoz, ezzel ugyanis sokszorosan lerövidíthető a munkára szánt idő. Ugyan hazánkban főként a csirke, a marha és a sertés a kedveltek a konyhában, de a távol-keleti konyha által előnyben részesített halfélék pucolásához és feldolgozásához is kiváló minőségű késekre van szükség. Érdemes ezt szem előtt tartani akkor, amikor az otthoni vagy a szaküzletben alkalmazott késkészlet összeállítása a cél.

 

Az élesség elsődleges, de ha nem társul biztos fogást nyújtó nyéllel az, annak bizony akár az ujjak épsége is kárát láthatja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a prémium kategóriás kések iránt a háziasszonyokon túl azok a háztartások is érdeklődnek, amelyeknél a disznóvágás a téli időszak elmaradhatatlan eleme. Ugyan a nagyüzemi húsfeldolgozás napjainkban minden korábbinál nagyobb méreteket öltött, de még mindig akadnak szép számmal olyan családok, amelyek esetében összegyűlnek időnként kicsik és nagyok, s a disznótor semmihez sem fogható hangulatának adják át magukat. Ilyenkor a jó fűszerpaprika és a szorgos kezek mellett a csontozó és a szeletelő kések is jól jönnek.

 

S hogy hol érdemes vásárolni? Kiváló minőségű darabokhoz juthatunk hozzá az online rendelés kényelmét kihasználva. Késválasztás alkalmával is érdemes arra törekedni, hogy időtálló minőségű darabhoz juthassunk, mely hosszú éveken át szolgálja majd a kényelmes, hatékony és persze biztonságos munkavégzést. Ne feledkezzen meg a késtartókról sem, melyek a színvonalas tárolás lehetőségét nyújtják!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig