Ezekre figyeljen nyárigumi rendelés előtt

A cikket eddig megtekintette 16 olvasó - 2021-09-05

Bár a nyári hónapoknak már búcsút mondhatunk, de ha aktuálisan szeretné lecserélni autóján a gumit, akkor még mindenképp a nyári abroncsok között érdemes válogatni. Bár minden évben felhívják a szakemberek a figyelmet az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserére, de a 7 fokos szabályt még így is sokan figyelmen kívül hagyják. Pedig egészen egyszerűen arról van szó, hogy amint a hőmérséklet tartósan 7 fok alá csökken, akkor mindenképpen ajánlott a téli gumi felszerelése.

Vannak, akik maguk végzik el a cserét, mások a gumishoz kérnek időpontot, és inkább szakemberre bízzák a teendőt. De mi a helyzet akkor, ha egyelőre még a nyári gumit szeretnénk cserélni? Számos olyan probléma adódhat, amikor az azonnali csere mellett nem mehetünk el. A nyári gumi esetében a kritikus profilmélység 1,6 mm, teherautóknál pedig 3 mm. Ha ezt a profilmélységet kezdi elérni a kopottság, akkor nem érdemes túl sokáig várni a gumicserével. Hiába közeledik a hideg időszak, a nyári gumit el lehet tenni a garázsban biztonságos helyre, és tavasszal kitűnő szolgálatot tesz majd az újonnan beszerzett abroncs.

A Gumidirekt autógumi webáruház szerint több szempontot is érdemes figyelembe vennie, mielőtt megrendelné az új nyárigumiját. A méretre alapvetően célszerű figyelni, de a márka sem elhanyagolható. Sokan évek óta ugyanazt a bevált márkát választják, mások szívesen kísérleteznek újdonságokkal. Zsákbamacskát venni azonban senki nem szeretne, ezért ha teljesen tanácstalanok vagyunk, akkor hasznos lehet az olyan autógumi tesztekkel megismerkedni, mint az ADAC tesztjei. A nyári és a téli gumikat is évente egy-egy alkalommal összehasonlítják olyan nyilvánvaló szempontok szerint, mint a nedves és száraz utakon történő közlekedés, a menetzaj vagy például a fogyasztás. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja azokat a tulajdonságokat, melyek számára lényegesek az utakra gurulva.

Fontos, hogy az autógumikon túl a gépjármű általános állapotára is fordítsunk figyelmet. Így elkerülhető, hogy nagyobb meghibásodások jelenjenek meg, hiszen a szakember még időben elcsípi az esetlegesen kezdődő problémát. A közlekedés biztonsága egyértelműen megköveteli mindezt, de az sem elhanyagolható, hogy mennyibe kerül majd a későbbi javítás.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig