Porszívó szűrő típusok: eredetit vagy utángyártottat érdemes vásárolni?

A cikket eddig megtekintette 449 olvasó - 2017-07-26

Szeretné, ha mindig tökéletes állapotban állna rendelkezésre porszívója? A rendeltetésszerű használaton túl nagyon fontos, hogy a szűrő vagy a porzsák cseréjére is odafigyeljünk. Ha ez elmarad, az akár a szívóteljesítmény teljes elmaradásával is együtt járhat. Sokan teszik fel a kérdés, hogy milyen porszívó típus mellett érdemes dönteni. Mindenkinek megvannak a maga preferenciái, nem véletlen, hogy a piaci kínálat porzsákos és porzsák nélküli készülékek esetében is rendkívül széles. Nem mindegy az sem, mit várunk el a készüléktől.

 

Ha nem jelent problémát a nagy súly és a kissé nehezebb mozgathatóság, akkor a vizes szűrővel rendelkező, porzsák nélküli eszközök bizonyulhatnak jó választásnak. Mivel ezek nem a legolcsóbbak, így megfontolandó, hogy a száraz szűrővel bíró készüléket válasszuk. Természetesen sokféle porzsákos porszívó is elérhető ma már kedvező áron, így ez is egyfajta alternatívát kínál. A tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak, akik nem szívesen tisztítják a tartályt, s inkább elintéznék ezt egy egyszerű porzsák cserével. Ha nem tudja, milyen típusú porzsákot célszerű készülékéhez választani, akkor segítségére lehet ez a porzsák kereső.

 

Nem csak porzsákokat választhatunk egyszerűen az online felületen, hanem a megfelelő szűrőt is elérhetjük néhány kattintással. Vannak bizonyos univerzális típusok, de érdemes lehet a porszívó márkájának megfelelő eredeti szűrők mellett dönteni. Ezek biztosan megfelelően passzolnak a készülékhez és nem fognak idő előtt elszakadni, eltömődni. A háziasszonyok véleménye megegyezik abban, hogy már egy gyors porszívózás is elegendő ahhoz, hogy a lakás rendezettebbnek és tisztábbnak tűnjön még akkor is, ha egyéb takarítási feladatokra nem akad idő. Az összes magyarországi márka porszívó szűrői elérhetőek netes rendelés alkalmával is, így még csak az otthon kényelmét sem kell elhagyni a vásárláshoz.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szaküzletekben és hipermarketekben gyakran nincsenek raktáron olyan porszívó szűrők, melyeket a vásárlók keresnek. Az online vásárlás során aligha fordulhat elő, hogy hiány lenne a szükséges és keresett márkákból. Ne feledje, ha a megfelelő minőségű és típusú porzsákot, szűrőt használja, készüléke kifogástalan állapotban áll rendelkezésre, és nem hiúsulhat meg az eldugulás miatt a lakás tisztává varázsolása.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig