Repülőjegy Londonba: utazási tanácsokkal segítünk!

A cikket eddig megtekintette 2 409 olvasó - 2015-06-18

A nyári hónapokban európai fővárosaink rendszerint sokkal inkább vonzóak a turisták számára, mint az év más időszakaiban. Ennek oka, hogy sokan még mindig a nyári időszakkal azonosítják az utazást és kikapcsolódást, s mi más bizonyulna jobb választásnak, mint az elérhető távolságban megtalálható európai úti célok. Közülük is kiemelt népszerűségnek örvend London, hiszen a szigetország fővárosában egy helyen találhatóak meg mindazok a nevezetességek, amelyek között bármely korosztály megtalálja a számára ideálisat. A repülőjegy Londonba a paravion.hu információi szerint is rendkívül olcsón beszerezhető, természetesen sok múlik azon is, melyik napot választjuk az utazásra.

A londoni járatok telítettsége annak függvényében is alakul, hogy milyen napra esik az utazás. Tény ugyanis, hogy a hazai munkavállalók jelentős része próbál szerencsét az Egyesült Királyságban a jobb fizetések miatt. Rendszerint a hétvégi és a hét eleji időszak az, amikor sokan visszautaznak, ekkor biztosan magasabb árakkal találkozni, mintha például a szerdai napot választaná az induláshoz. Nézzünk most néhány hasznos információt arra vonatkozóan, mit érdemes szem előtt tartania a repülőjegy Londonba történő megvásárlásakor!

Mikor utazzunk?

Sokak számára az időjárás döntő az utazás dátumát illetően. London mérsékelt, meleg éghajlatnak örvend, és általában mentes a nagy szélsőségektől, így a nyarak csak mérsékelten melegek, télen pedig ritkák a kemény mínuszok. Eső viszont kifejezetten gyakran esik a városban, tehát a programtervezés és a csomagolás kapcsán ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani. Egyébként, ha nyáron utazik, -sok mediterrán országgal ellenben-, akkor sem kell tikkasztó nappaloktól tartania a városnézés során, tehát kényelmesen fedezheti fel a metropolisz legszebb helyeit.

Fapados vagy hagyományos légitársaság?

Ha Londonba repül, akkor feltétlenül át kell gondolnia, hogy a hagyományos légitársaságok kényelmét választaná, vagy a sokszor meglepően alacsony árakat a fapados légitársaságok kínálatában. Ha a brit főváros mellett dönt, akkor nagy valószínűséggel olyan lehetőségeket talál majd, melyek a legnagyobb londoni repülőteret, a Heathrow-t célozzák meg landoláshoz. Elsősorban a fapados járatok választják a Gatwick repteret, amely Londontól mindössze 45 kilométerre fekszik. Célszerű alaposan körülnéznie a kínálatban, ugyanis a repülőjegy Londonba talán nem is sokkal drágább a hagyományos járatokon, mint a fapadosokon, minden csupán az időzítésen múlik. Foglaljon időben, így kihasználhatja a kedvezményes árakat!

Mennyi ideig tart az utazás?

Abban az esetben, ha budapesti indulást választ, és közvetlen járattal utazik, akkor a repülőjegy Londonba tulajdonképpen egy közel másfél órás utazást jelent majd. Természetesen az erre szánt idő jelentősen megnőhet akkor, ha átszállás mellett dönt, és nem is biztos, hogy érdemes a viszonylag kevésnek számító, 1451 kilométeres távolságra megbonyolítani utazását ezzel. Természetesen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a repülőjegy Londonba is körülbelül két hónappal az utazás előtt foglalható le, sokkal korábban nem érdemes tájékozódni, ugyanis sok esetben még meg sem nyitják a társaságok a vonatkozó felületeket.

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig