Sikeres céget szeretnél? Akkor minőségi weboldalra is szükséged lesz

A cikket eddig megtekintette 95 olvasó - 2023-07-04

Mindenki egy jól menő cégről álmodozik, ahol csak úgy ömlenek az ügyfelek és dől a pénz. De a legtöbben sajnos nem jutnak tovább az álmoknál. A legtöbben már az első lépésnél elakadnak, de vannak olyanok is akik kitaláltak már egy jó terméket vagy szolgáltatást, csak nem tudják, hogy hogyan lehetne a célközönséget elérni.

Az első lépés magának a terméknek vagy a szolgáltatásnak a létrehozása és az, hogy ez valóban prémium termék legyen vagy pedig egy olyan szolgáltatás amihez tényleg értünk. Ha ez nincsen meg, akkor semmiképpen sem lehetünk sikeresek. Nem elég az, hogy bezzeg a másik vállalkozó milyen jól keres vele és én is szeretnék olyan életet. Csináljuk azt amit ő.

Második lépés a weboldal létrehozása. Miért is?

Legolcsóbb hirdetési felület

A mai világban már nagyon sok helyen elkölthetjük a pénzünket hirdetésekre. Vegyük például a Facebookot. Akár weboldal nélkül is hirdehetünk bármit. Csak ezzel 2 probléma is van:

  • ha nincs mögötte weboldal, akkor komolytalannak tűnik
  • elfogy a pénzünk, akkor nincs több hirdetés

A weboldal  nem ilyen. Ha nem hirdetünk akkor is működik és elérhető bárki számára.

De mi a helyzet a weblappal? Az is pénzbe kerül

Ez igaz, de a honlapot elég egyszer megcsináltatni és utána folyamatosan hozhatja az ügyfeleket.

Valóban ennyire egyszerű lenne?

Nyilván nem. Ehhez tényleg egy profi weblapot kell csináltatnunk és utána foglalkoznunk is kell vele. Érdemes folyamatosan blogolni rajta és nem árt, ha kicsit beleássuk magunkat a keresőoptimalizálásba is. Vagy ki is adhajtuk ezt a feladatot egy hozzáértő webes szakembernek is.

Hitelesebbé teszi a vállalkozásunkat

Ha egy vállalkozásnak nem ismeri fel, hogy egy saját honlapra is szüksége van, vagy van weboldala, de az nagyon nem tükröz minőséget, és profizmust, akkor az bizalmatlanságot kelt.

Miért is bízzunk egy költséges feladatot egy olyan cégre, aki nem költ a saját megjelenésére sem? Mi a garancia arra, hogy a szolgáltatásuk megfelelő ezek után? Azért mert ők azt állítják magukról? Ez kevés.

Ha saját honlapot készíttetünk, akkor szánjuk rá megfelelő időt. Készüljön inkább lassan , de a végeredmény legyen tökéletes. Teljesen mindegy, hogy milyen rendszerben készül. Lehet saját fejlesztés vagy akár WordPress alapú is. A lényeg a minőségen van.

0-24-ben dolgozik nekünk

A jó weboldal legfőbb vonzereje az, hogy 0-24-ben dolgozik nekünk. Akár reggel 8-kor, de akár este 23-kor is hozhat ügyfelet. Nem számít, hogy éppen rossz idő van, soha nem fáj a feje és nem vesz ki szabadságot. Állandóan működik és a látogatók bármikor rátalálhatnak, információt szerezhetnek rólunk, és a szolgáltatásainkról.

Az üzemeltetéséhez minimális költség is elég

A fenti ponton kívül még egy jó hírem van. Egy weboldal fenntartása minimális költséggel megoldható. Ha mi szeretnénk karbantartani a honlapunkat, akkor elég csak a domaint és a tárhelyet évente meghosszabbítani és más költségünk nem is lesz.

Ha viszont szeretnénk nyugodtan aludni, akkor érdemes egy hozzáértőt megbízni, hogy havonta figyelje az oldalunkat és ha szükséges, akkor frissítse a modulokat, és ha probléma merül fel, akkor javítsa azokat. Persze ezt ingyen senki nem fogja vállalni, de pár ezer forintot megéri kifizetni, hogy biztonságba tudjuk vállalkozásunk honlapját.

Minden marketing alapja a jó honlap

Ezzel az utolsó ponttal kicsit visszakanyarodunkk az első részre. A profi honlap minden marketingnek az alapja. Legyen az keresőoptimalizálás vagy akár hirdetés is.

Bármelyiket is választjuk, az a célunk, hogy a leendő ügyfeleinket a saját kis világunkba tereljük és ott érdeklődővé konvertáljuk őket.

Nos, a weboldal pont ilyen. Egy saját kis terület az interneten, ahol ha ügyesek vagyunk, akkor meg tudjuk győzni a látogatót, hogy igenis velünk érdemes együtt működnie.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig